ÜMİT UNAT,MAÜ KARİYER GÜNLERİ`NİN KONUĞU OLDU

Artuklu Ünivesitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin düzenlediği kariyer günü programın bu haftaki konuğu Kızıltepe Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ümit Unattı.

Mardin 22.04.2016 14:40:49 0
ÜMİT UNAT,MAÜ KARİYER GÜNLERİ`NİN  KONUĞU OLDU

Artuklu Ünivesitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin düzenlediği kariyer günü programın bu haftaki konuğu  Kızıltepe Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ümit Unattı.

Programın açılışını Artuklu Ünivesitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Yrd. Doç. Dr. Osman EROĞLU her hafta düzenledikleri kariyer Günü programıma konuk olarak Kızıltepe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Ümit Unat’a davetlerini kabul ettiği için teşekkür ettikten sonra sözü kendisine verdi.       

 

Programın konuğu öncelikle kendi hayatını, memuriyete nasıl girdiğini kurumda nasıl yükseldiğini anlattı. Artuklu Ünivesitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiöğrencilerine yönelik verilen konferansın devamında daha önce Sosyal Güvenlik alanında hizmet veren SSK, Bağ-Kur ve T.C. Emekli Sandığının 2006 yılında 5502 sayılı Kanunla tek çatı altında birleştirildiğini, Sosyal Güvenlik Kurumu adıyla yepyeni bir Kurum kurulduğunu, bu yeni Kurumun Ankara’da Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı, buna bağlı 81 ilde İl Müdürlüğü ve ilçelerde Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü olarak 26 bin çalışanı ile 76 milyon vatandaşa hizmet verildiğini söyledi.

              Kızıltepe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü olarak 5 yıl önce Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı olarak Kızıltepe’de hizmet vermeye başladıklarını belirten Unat, Kızıltepe ilçesinde ikamet eden veya müracaat eden tüm vatandaşlara hizmet vermekte olduklarını, böylelikle SGK olarak hizmeti vatandaşın ayağına getirdiklerini, Sosyal Güvenlikle ilgili tüm işlemleri Kızıltepe’de sonuçlandırdıklarını, vatandaşın SGK işlemleri için Mardin’e gitmelerine gerek kalmadığını belirtti.

             Ümit Unat devamla, çalışanların sigortalı olmakla iş kazası, meslek hastalıkları, hastalık, analık, malullük, yaşlılık, ölüm ve işsizlik risklerine karşı koruma altına alınmış olduğunu, kayıtdışı istihdamın sistemin en büyük sorunu olduğunu, kayıt dışılıkla mücadelede kurumun önemli mesafeler aldığını, ancak sorunun henüz tam olarak çözülemediğini, bu konuda yarın iş hayatına atılacak öğrencilerin duyarlı olmaları gerektiğini, ayrıca 2012 yılı başı itibarı ile zorunlu genel sağlık sigortasına geçildiğini, öğrencilerin mezuniyet tarihlerini takip eden 1 ay içinde ikametlerinin bağlı bulundukları Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırmaları gerektiğini, aksi halde cezai bir durumla karşılaşabileceğini belirtti.

Ümit Unat: Şimdi terzilik devri bitti, herkes artık modacı arıyor

                  Kariyer Günleri programın ikinci bölümünde Öğrencilere tecrübelerini de aktaran Unat konuşmasında etkin bir kariyer için en önemli şeyin farklılık olduğunun altını çizdi.

                  Eğitimin bir kapı olduğunu ve kapıdan girip girmemenin bireyin elinde olduğunu söyleyen Unat, “Bu çağın en büyük özelliği farklı olmak. Üniversiteyi bitirince size ‘Ne farkınız var?’ diye soracaklar. Onlara ikna edici bir cevap vermek ve farkınızı ortaya koymak zorundasınız.” dedi. Unat, bir insanın yeteri kadar istemesi halinde başaramayacağı bir şeyin olmadığını ifade ederek, “Şimdi terzilik devri geçti, herkes artık modacı arıyor.” diye konuştu.

               Yaparken heyecan duyulmayan şeylerin hiç bir zaman başarılamayacağına vurgu yapan Unat, bu hayatta en güzel ve keyif verici şeyin başkalarının yapamazsın dediği şeyleri yapabilmek olduğunu kaydetti. Her meslekte bireyin kariyeri olduğunu aktarırken, kariyerin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu belirterek sözlerini bitirdi.

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19