ÜMİT UNAT: `NÜFUS ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ ÜCRETİ ANAYASAL HAKTIR`

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı UNAT, pasaport ve ehliyet işlemlerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü`ne devredilmesi nedeniyle kamu görevlilerinin yoğun çalışacağını, bu nedenle fazla mesai ücreti ödenmesi gerektiğini söyledi.

Mardin 8.11.2016 08:32:49 0
ÜMİT UNAT: `NÜFUS ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ ÜCRETİ ANAYASAL HAKTIR`

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı UNAT, pasaport ve ehliyet işlemlerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi nedeniyle kamu görevlilerinin yoğun çalışacağını, bu nedenle fazla mesai ücreti ödenmesi gerektiğini söyledi.

 

Ümit UNAT  Bilindiği üzere 29 Ekim 2016 tarihinde 676 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete yayınlandı. Bu düzenleme ile3152 sayılı Kanuna geçici madde eklenmiştir. “GEÇİCİ MADDE 11- Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, bir yıl içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilir. Bu sürenin uzatılmasına Bakanlar Kurulu yetkilidir. Devir işlemleri tamamlanıncaya kadar, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerine ilişkin görev ve hizmetler daha önce bu görev ve hizmetleri yapmakta olan birimler veya personel tarafından yürütülmeye devam olunur. Pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilen görevler hakkında diğer mevzuatta Emniyet Genel Müdürlüğüne yapılmış olan atıflar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne, mahalli emniyet makamlarına yapılmış olan atıflar ise nüfus müdürlüklerine yapılmış sayılır.”  hükmü ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen pasaport ve ehliyet işlemlerinin, 29 Ekim tarihli Resmi Gazete‘de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi kamu görevlilerinin fazla mesai yapmasına neden olacak.

 

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı UNAT, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Nüfus Müdürlükleri'ndeki kamu görevlilerinin dijital kimlik kartı nedeniyle yoğun bir çalışma içerisinde olacağını, pasaport ve ehliyet işlemleriyle bu yoğunluğun daha da artacağını ifade ederek, "Fazla mesai yapan kamu görevlilerine fazla mesai ücretlerinin mutlaka ödenmesi gerekir" dedi.

 

'FAZLA MESAİ ÜCRETİ ANAYASAL HAKTIR'

 


UNAT, "Maliye Bakanlığı, SGK gibi kurumlardaki kamu görevlileri de yapılandırma nedeniyle geç saatlere kadar çalışıyor. Adliye çalışanları ise FETÖ soruşturması, uzun süren davalar kapsamında gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmak durumunda kalıyor. Devletimiz, ülkemiz ve milletimiz için kendinden ve ailesinden fedakârlık göstererek mesai saatleri dışında çalışan kamu görevlilerimizin mağduriyetine son vermelidir. Fazla mesai ücreti, anayasanın bir gereğidir. Çünkü anayasaya göre angarya yasaktır. En kısa sürede kanuni düzenlemeler yapılarak tüm kurumlarda fazla mesai yapan kamu görevlilerine hakları olan fazla mesai ücretleri ödenmeli" diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00