Umit Unat;`Üstad Necip Fazıl?ı rahmetle anıyoruz`

Büro Memur Sen Mardin İl Başkanı Ümit Unat Necip Fazıl Kısakürek`in vefatının 35. yılı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

25.05.2018 17:32:11 0
Umit Unat;`Üstad Necip Fazıl?ı rahmetle anıyoruz`

 Büro  Memur Sen Mardin İl Başkanı Ümit Unat  Necip Fazıl Kısakürek'in  vefatının 35. yılı  dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

 

Başkan Unat Mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

''Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefatının 35. yılında rahmet ve minnetle yad ediyor. Anadolu irfanının tefekkür devlerinden olan ve Müslümanların meydan yerine çıkarak, “ben de varım” demesinde en büyük pay sahibi olan Kısakürek, halen dahi fikirleriyle çağlar ötesine seslenmekte.

Necip Fazıl Kısakürek, ebedi aleme göçüşünün 35. yılında  Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT yazılı açıklama da bulundu UNAT  açıklamasında ‘Allah ve ahlaktan bahsetmek yasaktır”  denilen bir devirde ortaya çıkarak, “Hakk’a itaat etmeyene itaat edilmez” diye haykıran Necip Fazıl Kısakürek, ebedi aleme göçüşünün 35. yılında özlem ve dualarla anıyoruz. “Öz yurdunda garip öz vatanında parya” konumuna düşürülmek istenen Müslüman Anadolu milletini, ruh köküne sahip çıkmaya çağıran ve unutturulmak istenen İslam davasının sancaktarlığını yapan Üstad Necip Fazıl, fikirleriyle çağın nabzında atmaya devam etmekte.

“BİR MİLLETİN VAROLUŞ HARCINI YOĞURAN ADAM”

Üstad Necip Fazıl’ın bizler için büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Ümit UNAT “Bizim kuşağımızın kendini idrak etmeye başladığı zamanlarda, Necip Fazıl asli vatanına göçmüştü. O yüzden, biz Necip Fazıl’ı gerçek şahsiyeti ve misyonu ile bilmezdik, Beş asırlık tarih dilimimizle birlikte, içinde bulunduğumuz çağın nabzını yakalayan ve ideali aramayla toprağa bağlanma arasında bir berzahta kıvranan insanoğlunun oluş ıstırabını, İslam’ın hakikatine nispetle heykelleştiren adam Necip Fazıl kimdir sorusunun bugünde geçerliliğini koruduğunu kaydeden UNAT,Salih Mirzabeyoğlu’nun, Üstadı, “Bir milletin varoluş harcını yoğuran adam” diye nitelediğini kaydeden UNAT, “Ciltler dolusu anlatılan ve anlatılacak olan Necip Fazıl’ı bütün mücadelesi, fikri, aksiyonu ve misyonu ile en doğru ifade eden tarif bu bence!

ÇAĞLAR ÖTESİ FİKİRLERE SAHİP

Üstad Necip Fazıl’ın Anadolu’da büyük bir fikri seferberlik başlattığına dikkat çeken UNAT, “Zaman akıp gidiyor. Üstad’ın değeri ve gayesi bugünlerde daha bir iyi anlaşılıyor. Şimdilerde dünyayı kasıp kavuran Batı emperyalizmine “Kollarını makas gibi açarak” durun demişti. Durun! Ve ardından fikirde ve aksiyonda yüksek bir tecrid ve mücadele örneği göstererek Anadolu’da büyük bir fikir seferberliği başlatmıştı. Anadolu’yu ruh köküne dönmeye çağırdı” dedi. Üstadın çağlar ötesi fikirlere sahip olduğunu kaydeden UNAT “Diğer taraftan son günlerde yaşanan sistem meselesi, yerli ve milli bir sistem arayışı, Üstad’ın daha 1940’lardan işaret ettiği ve 1960’lardan itibaren de sistematik çapta mücadelesini ettiği bir davanın neticesidir. Üstad kendi çağını aşan bir tespit ve ruha sahipti. Şimdilerde hem ülkemizde hem de İslam coğrafyasında ilgili yaşanan hadiseler, İslam coğrafyasının gözü bu yüzden hep Anadolu’da” dedi.

ÖMRÜNÜ HAKİKAT MÜCADELESİNE ADADI

Devamla UNAT bilindiği üzere 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul’da doğan Necip Fazıl Kısakürek, 25 Mayıs 1983 tarihinde yine İstanbul’da ahirete intikal etmişti. Necip Fazıl, 21 yaşında yayımladığı “Örümcek Ağı” adlı şiir kitabının ardından, 24 yaşındayken yayımladığı “Kaldırımlar” adlı şiir kitabıyla tanınmıştır. 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanınmış ve meşhur Bâb-ı Âli’nin önde gelen isimleri arasında yer almıştır. 1934 yılında Abdülhakîm Arvasi ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşamış ve bu değişimi kendisi “...içimi öylesine bir sosyal mücadele ve cemiyeti yorma hamlesi kapladı ki, artık çalışamaz oldum” şeklinde tanımlar. Bu tarihten sonra Türkiye’nin birçok şehrinde konferanslar düzenlemiş, düzenlemiş olduğu konferanslardaki sözlerinden dolayı hakkında davalar açılmış ve bu davalar neticesinde öncülük ettiği Büyük Doğu Hareketi’ne dair yayın yapan Büyük Doğu Dergisi yayın hayatı boyunca 16 kez kapatılmış, Necip Fazıl’ın eserleri toplanmış ve basımı yasaklanmıştır. 25 Mayıs 1983 tarihinde vefat eden Üstad Necip Fazıl’ı rahmetle anıyoruz şeklinde sözlerini bitirdi.

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19