ÜMİT KÖPRÜLÜ`DEN BAHÇELİ`YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Türkmen davasının yılmaz, yenilmez mücadelecisi ve fikir adamı Sadun Köprülü`nün 21 Ağustos 2014 tarihinde Allahın rahmetine kavuşması nedeniyle, Bağımsız Türkmenşanı Medya ve Araştırma Merkezi Başkanı Ümit Köprülü, cenaze ve defin törenlerine katılan Mil

3.09.2014 17:21:23 0
ÜMİT KÖPRÜLÜ`DEN BAHÇELİ`YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
 
Türkmen davasının yılmaz, yenilmez mücadelecisi ve fikir adamı Sadun Köprülü`nün 21 Ağustos 2014 tarihinde Allahın rahmetine kavuşması nedeniyle, Bağımsız Türkmenşanı Medya ve Araştırma Merkezi Başkanı Ümit Köprülü, cenaze ve defin törenlerine katılan Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Başkanı Sayın Devlet Bahçeli`ye teşekkür ziyaretinde bulundu.
MHP Genel Merkezinde gerçekleşen Köprülü`nün teşekkür ziyareti heyetinde, merhum Sadun Köprülünün kurucuları arasında yer aldığı ve Genel Başkanı olduğu TÜRKMEN-SAD Derneğinin Genel Başkan Yardımcısı ve Türkmenşanı Yazarlarından Harun Kılıç, Derneğin Genel Sekreteri Gazeteci Ramazan Durmuş beyler de yer almıştır.
Ziyaret görüşmesinde Sayın Bahçeli “Sadun Köprülü’nün Türkmen davasının önemli bir şahsiyetlerinden biri olduğunu” söyleyerek, “kaybından dolayı derin üzüntü duyduğunu” ifade etti.
Bahçeli, Bunun yanı sıra ailenin “bir ihtiyaçlarının olup olmadığını” bir kez daha sorarak, “merhumun geride bıraktığı çocuklarının tahsillerini tamamlamalarını” istedi, bu hususta “bir ihtiyaçları olduğu zaman mutlaka kendisinin haberdar edilmesi gerektiğini” söyledi.
Türkiye`deki AKP İktidarının Irak Türkmenleri diye bir derdi olmadığını ve adeta onları yok saydığını dile getiren Bahçeli, MHP`nin iktidar aksine her zaman Türkmen soydaşlarının yanında olduğunu da söyledi.
Ümit Köprülü ise, MHP`nin her zaman Türkmenlerin yanında olmasından dolayı Sayın Bançeli`ye memnuniyetini bildirdi.
Köprülü basına yanlış olarak aktarılan bir hususu da düzelterek, " Irak`ta Türkmenler hiç bir zaman mezhepsel çekişmelere kapılmadılar kapılmazlardır" dedi. "Biz şiisile, sünnisile bir bütün olarak birlikte haraket etmekteyiz". "Bizi parçalamaya çalışmak isteyenler bizi parçalanmış olarak göstermektedir. Biz onlara koruduğumuz birliğimizle, asla fırsat vermiyeceğiz" dedi.
Harun Kılıç ve Ramazan Durmuş ise, “aile ile yakından ilgilendiklerini, merhum Sadun Köprülü’yle aynı fikir ve düşünce içerisinde olduklarını, onun Türkmenlerin haklı davaları için yaptığı çalışma ve mücadeleyi aynen yürüteceklerini ve bu bağlamda bunun için kurulmuş olan TÜRKMEN-SAD Derneğini sürdüreceklerini” belirtiler.

02.09.2014/NKARA

25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88