Umut Konvoyu Ankara`dan Yola Çıktı

28.03.2015 15:54:47 0
Umut Konvoyu Ankara`dan Yola Çıktı

AK Parti Ankara İl Başkanlığının  öncülüğünde; başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı  ve diğer ilçe belediye başkanlıkları  olmak üzere, birlikte kısa zamanda organize edilen yardım  kampanyası; iki millet arasındaki tarih kadar acıların da ortak olduğunu herkese gösterdi.Yardım Kampanyasında toplanan yardımlar 65 Tır ile Bugün Ankara'dan yola çıktı. 

Yardımların yola çıkması Nedeniyle Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Düzenlenen Törene Katılan Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Değer,Suriyeli kardeşlerimizin zor günlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve katkıda bulunmak amacıyla  1 Tır Temizlik ve Gıda Yardımında bulunduğunu belirterek,Suriye'de yaşanan Zulmün bir an önce sonlanarak,Milyonlarca Suriyeli kardeşimizin Özgürce kendi vatanlarında yaşayabileceği günlere bir  an önce kavuşmalarını diliyorum''dedi.
Ak Parti Ankara İl Başkanlığı Tarafından Organize edilen törene,Ak Parti Ankara İl Başkanı M.Nedim Yamalı,İl Yönetimi,Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek,İlçe Belediye Başkanları ve Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Değer ve Abdullah Değer katıldı.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in de katılımıyla gerçekleştirilen  ‘Umut Konvoyu Hareket Töreni’nde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı  Akdoğan, Yemen'de olan nedir? Müslümanın, Müslümanı katetmesidir. Bunlara biz dur demek durumundayız" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığının düzenlediği, Sosyal İşler Başkanlığı'nın koordine ettiği 'Bu çaresizliğe Dur De' sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında toplanan 65 Tırlık  yardım konvoyunun Kahramanmaraş'a uğurlama törenine katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye meselesinin büyük güçler tarafından kurban edildiğine dikkat çekerek, "Suriye'de yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan evini barkını kaybetti. Orta Doğu'da birçok ülke de yaşananları görüyorsunuz. Bunlar bir dirayetsiz ülkelerin tavırlarının, acımasızlıklarının sonucudur. Sorumsuz ülkelerin ateşe benzin dökmesinin bir sonucudur. Yemen'de olan nedir? Müslümanın, Müslümanı katletmesidir. Bunlara biz dur demek durumundayız. Ahlaki duruşumuzu, insani duruşumuzu, vicdani duruşumuzu ortaya koymak durumundayız. Bizim petrol rezervlerimiz yok. Doğalgazımız yok ama vicdanımız var. Vicdanımızın sesine göre hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Yapılan yardımlarda önemli olan devamlılığı sağlamak olduğunu ifade eden Akdoğan, "Yardımın da devamlı olanı makbuldür. Bu yüzden yardımlarınıza da devam etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.Türkiye'nin Suriye'ye bugüne kadar 5 buçuk milyar dolar yardım yaptığını belirterek, "Biz mazlumun kimliğini sormuyoruz, darda kalan kim varsa yardım elini uzatıyoruz" dedi.
 
Ak Parti Ankara İl Başkanlığından  Kampanya ile ilgili olarak yapılan açıklamada:

‘Bu Çaresizliğe Dur De’ kampanyamıza milletimizin gösterdiği büyük teveccüh bizlere büyük gurur yaşatmıştır. AK Parti Ankara İl Başkanlığımız’ın öncülüğünde; başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve diğer ilçe belediye başkanlıklarımız olmak üzere, birlikte kısa zamanda organize ettiğimiz kampanyamız; iki millet arasındaki tarih kadar acıların da ortak olduğunubizlere göstermiştir.

Kampanya başlangıcında “yaklaşık 100 tır dolduracak şekilde bir kampanya çalışmamız başlıyor” demiştik. Allah’a şükür ki bugün 100 değil, tam 150 tır dolusu yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine doğru yola çıkıyor. Toplanan
yardımların bir kısmı; sıfır noktasına götürülerek Kızılay aracılığıyla Suriye’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine, bir kısmı Kahramanmaraş’ta kamp dışında yaşayan Suriyeli kardeşlerimize, diğer kısmı ise Ankara’daki Suriyeli ailelere
dağıtılacaktır. Önceden yaptığımız ‘yerinde araştırma’ ile Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının neler olduğu tespit edilerek hazırladığımız yardımları özetlemek gerekirse;

· 20 bin aileye 100 bin kişilik gıda yardımı

· 50 bin pantolon

· 25 bin kadın elbisesi

· 70 bin kadın-erkek ve çocuk ayakkabısı

· 60 bin terlik

· 20 bin battaniye

· 100 bin çocuk bezi

· 100 bin hijyenik malzeme

· 50 bin çocuk iç giyimi

· 20 bin eşofman

· 10 bin kırtasiye malzemesi

· 40 bin oyuncak

· 20 bin diş fırçası ve macunu

· 20 tek kişilik yatak

· 3000 halı

· 300 buzdolabı

· 30 çamaşır makinesi

· 2000 set üstü ocak ve daha birçok yardım malzemesi.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00