UNAT: ENGELLİLERE FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİLMELİDİR

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, Engelliler Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.

Mardin 11.05.2015 14:38:15 0
UNAT: ENGELLİLERE FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİLMELİDİR

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, Engelliler Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan UNAT,’’ Engelli haklarının, kazanımlarının korunmasına, yaşam standartlarının geliştirilmesine dikkat çekebilme adına 10-16 Mayıs tarihleri arasında “Engelliler Haftası” nın kutlandığını ve çeşitli etkinlikler düzenlendiğini kaydetti. “Engelliler Haftası; toplumun tüm kesimlerinin çeşitli konularda, engellilerin daha rahat ve mutlu yaşayabilecekleri tedbir ve iyileştirmeleri yapmaları açısından önemli bir haftadır” ifadelerini kullanan UNAT , mesajına şöyle devam etti: “Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri, o ülkenin genelde insanlarına, özelde ise engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesidir. Bu nedenle ülkemizin, engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetlerin niteliğini ve ulaşılabilirliğini arttırması ve engelli bireylerin kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri, üretken bireyler olmasını sağlayacak olanakları oluşturması, en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır.
 

            Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir. Engelli bireylerin farklı özel gereksinimlerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektedir. Bu sebeple toplumu engelli ve engelsiz bireyler olarak ayrıştırmak bile, bireylerin birbirleriyle kaynaşmasının ve herkesin toplum tarafından eşit olarak kabul edilmesinin önündeki engellerden biridir.’’
 

         Son olarak UNAT Toplumlar, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırabildiği, normal bireylerin sahip olduğu hakları ve imkanları engelli bireylere sağlayabildiği oranda gelişmiştir. Bunun bilinciyle eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar birçok alanda engelli vatandaşlara hizmet en üst düzeye çıkarılmalıdır. Engelli kardeşlerimizin durumuna uygun mesleki eğitim programları geliştirilerek onların insanca yaşayacakları bir ortamın ekonomik alt yapısı hazırlanmalı ve engelli insanlarımızın tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline getirilmesi sağlanmalıdır.

         Bu duygularla Engelliler Haftasını kutluyor, Başta üyelerimiz olmak üzere tüm engelli kardeşlerimiz ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00