İstanbul aydın Üniversitesi?nde Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programında eğitim alan teknikerler, engelli bakımına ilişkin aldıkları bilgi ve teknikleri kullanarak, engelli ve bakıma muhtaç kişileri hayata bağlayarak onlara yaşam umudu oluyor.
İstanbul aydın Üniversitesi’nde Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programında eğitim alan teknikerler, engelli bakımına ilişkin aldıkları bilgi ve teknikleri kullanarak, engelli ve bakıma muhtaç kişileri hayata bağlayarak onlara yaşam umudu oluyor.
Ülkemizde hızla büyüyen sağlık sektörünün nitelikliyardımcı sağlık hizmetleri personeli ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Bilhassa bakımaihtiyacı olan engellilerin profesyonellerce bakımı, en çok ihtiyaç duyulanalanlardan birini oluşturuyor. İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) SağlıkBilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Engelli Bakımı veRehabilitasyon Bölümü, engellilerin yaşam kalitesinin artması ve onlarınbakımının en doğru ve en sağlıklı bir şekilde ele alınması konusunda yetiştirdiğiteknikerlerle engelleri kaldırıyor. İAÜ Engelli Bakımı ve RehabilitasyonProgramı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Demet Biçki, engelli bireyleri gelecekkaygısından arındırmayı ve boş zamanlarını üretken bir şekildedeğerlendirmelerini sağlamayı amaçlayan engelli bakımı ve rehabilitasyonteknikerlerinin, toplumun önemli bir ihtiyacı için hizmet verdiğini söylüyor.
Her geçen gün içinde engelli bakımı ve rehabilitasyonalanına olan ilginin arttığından söz eden Yrd. Doç. Dr. Biçki, bu bölümdeeğitim alan öğrencilerin engelliler için uygun ortamların hazırlanmasına destekolmaları ve engellilerin yaşadıkları sorunların üstesinden gelebilmelerinisağlamada çok önemli bir yardımcı rolü üstlendiklerinin altını çiziyor.
ENGELLİ BAKIMIPOPÜLER HALE GELDİ
Engellilerin hayata bağlanması ve yaşama tutunmasıkonusunda engelli bakımı ve rehabilitasyon
teknikerlerine olan ihtiyacın bu alanı popüler halegetirdiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Biçki, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ikiyıl süresince hem teorik hem de uygulama eğitimleri alan öğrencilerin mezunolduklarında engelli bakımı ve rehabilitasyonu konularında uzmanlaşarak aktifolarak görev alma şansı bulduğunu söylüyor.
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümünü öğrenciler içincazibeli ve önü açık bir meslek olarak nitelendiren Yrd. Doç. Dr. Biçki, bualanda eğitim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra geniş bir çalışmaolanağına sahip olduklarına vurgu yapıyor ve “Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonteknikerleri; tıp merkezlerinde, polikliniklerde, hastanelerde, fizik tedavi verehabilitasyon dal merkezlerinde, huzurevlerinde, engelli bakım merkezlerinde,özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, kreşlerde görev yapabilirler.Hatta sağlık ocaklarında da engelli bakımı ve rehabilitasyon teknikerineihtiyaç var” diyor.
FİZYOTERAPİ VEYABESLENME VE DİYETETİK ALANINA GEÇİŞ MÜMKÜN
Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık eğitimveren Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü, YGS-2 puan türü ile öğrenci alırken,eğitimlerini akşam almak isteyenler için ikinci öğretim imkanı da var. Bölümdenmezun olan öğrencilerin, dikey geçiş sınavıyla ‘Fizyoterapi’ ile ‘Beslenme ve Diyetetik’ bölümlerine geçişimkanı bulunuyor.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55