Tarih: 12.07.2024 09:25

ÜNLÜ FUTBOLCU WESLEY SNEİJDER HAKKINDAKİ SUÇLAMA, HOLLANDA VE TÜRK MEDYASINDA GENİŞ YER ALDI

Facebook Twitter Linked-in

Sneijder’den Comanchero suç örgütü hakkında açıklama!
“Kazanç sağlamadım, zarar ettim ve yanlış yatırım kurbanı oldum”

“Türkiye’de milyon dolarlık darbe” haberi için, Türk medyasına karşı yasal işlem hazırlığı yapılıyor.

Afbeelding met windmolen, buitenshuis, hemel, gras Automatisch gegenereerde beschrijving
İlhan KARAÇAY yazdı:

Türkiye’de dört yıl top koşturan Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder hakkında ortaya atılan bir iddia, hem Türkiye’de ve hem de Hollanda’da bomba etkisi yarattı.
Türk medyasında çıkan haberlerden sonra, Hollanda’nın en büyük gazetesi De Telegraaf, haberi geniş bir şekilde yayınladı.

Haberin Türk ve Hollanda medyasında yayınlanış şeklini aşağıda Türkçe ve Hollandaca olarak bulacaksınız.

Afbeelding met tekst, kleding, wolkenkrabber, Reclamebord Automatisch gegenereerde beschrijving Sneijder Haberine Türkiye’de yazılı medyada olduğu gibi, görsel medyada da geniş yer veridi

HABER HOLLANDA’NIN EN BÜYÜK GAZETESİ DE TELEGRAAF’TA ŞÖYLE YAYINLANDI:
 

AMSTERDAM – Eski üst düzey futbolcu Wesley Sneijder, kendisini uluslararası suç örgütü Comanchero’nun “gizli ortağı” olarak gösteren Türk medyasına karşı yasal işlem başlatıyor. Sneijder’in 2013-2017 yılları arasında Galatasaray’da sözleşmeli olarak forma giydiği ülke medyasına göre ‘muhtemelen kara para aklama işine karıştığı’ söyleniyor.

Sneijder (40) hakkında çıkan tüm haberlerin tamamen yanlış bilgilere dayandığını söylüyor. Sneijder ayrıca konuyla ilgili derhal açıklama yapmaya hazır olduğunu ve haberlerin düzeltilmesi için neden avukatını Türk medyasına çağırdığını da belirtti.

”Çok basit. Türkiye’de oynadığım ve yaşadığım dönemde binalar inşa eden bir inşaat şirketine para yatırdım,” dedi eski oyuncu. Bunun için düzgün bir şekilde hisse aldım, resmi hisselerin transferinin tüm belgelerine sahibim ve tüm para işlemleri düzgün bir şekilde izlenebilir. Daha sonra şirketle işler iyi gitmedi, çünkü sekiz bina üzerinde çalışıyorlardı, biri neredeyse bitmişti ve sonra inşaat durdu. Yatırımımın karşılığını görmek istedim ama hiçbir şey olmadı. İşin içinde birkaç milyon Euro olduğu bildiriliyor.

Tutuklananlar

Sneijder’in o sırada birlikte adım attığı girişimci çok daha sonra tutuklandı. Sneijder: ”Yedi yıl önce Türkiye’den ayrıldığımdan beri onlarla hiçbir işim olmadı. 2020’de hala paramın bir kısmını geri almayı umuyordum. Ondan sonra sessiz kaldı” dedi.

Türk mali istihbarat birimi MASAK’ın Sneijder’in yatırım yaptığı şirketin işlerine tamamen el attığı söyleniyor. Sneijder’in adı 2013 ve 2017 yılları arasında gazetelerde yer aldı ancak hisse satın aldığı ve o dönemde İstanbul’da yaşadığı için bu anlaşılabilir bir durum.

”Şirketin o zamanki çalışanları bana şirketi çok güvenilir bir şirket olarak tavsiye etti. Ben de gayet yasal ve şeffaf bir şekilde hisse satın aldım. Ama yanlış bir yatırımın kurbanı oldum. Bu işten bir kuruş bile kazanmadım ve kariyerinde bir kez olsun böyle bir şey yaşayan tek futbolcu ben olmayacağım.”

Suçlama yok

Sneijder’in avukatı da bu iddialarla ilgili olarak kendisine karşı herhangi bir suçlama bulunmadığını açıkladı. Sneijder ayrıca Türkiye’yi sadece birkaç hafta önce ziyaret ettiğini de açıkladı. ”Türk yetkililere hiçbir şey açıklamak zorunda değilim, sadece ülkeye seyahat edebilir ve orada kalabilirim. Eğer bir şeyler dönüyor olsaydı, benden bir açıklama isterlerdi” dedi.

Hikayesini anlatırken avukatından yeni bir mesaj gelir. Mesajda “Her şey kontrol edildi, yaptığınız her şey tamamen yasaldı” yazmaktadır.

Çok sayıda medya kuruluşuna başvurmak zorunda kalan Sneijder mesajlara itiraz eder. ”Artık sadece Türkiye’deki bu haberlerden ismimin çıkarılmasını istiyorum. Avukatım bunun üzerinde çalışıyor. Çünkü bu iftira ve karalamadır.”
Hollanda adaleti, sorulduğunda, Wesley Sneijder hakkında Türk makamlarından herhangi bir soruşturma alınmadığını doğruladı.

Wesley Sneijder komt voor in Turks drugs- en witwasonderzoek: 'Ik ben juist slachtoffer' | RTL Nieuws | RTL.nl

HABER TÜRK MEDYASINDA AŞAĞIDAKİ GİBİ YAYINLANDI

Wesley Sneijder’den Comanchero suç örgütü hakkında açıklama!
‘Kazanç sağlamadım, zarar ettim’

Bir dönem Galatasaray forması da giyen dünyaca ünlü eski futbolcu Wesley Sneijder, hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Uluslararası organize suç örgütü Comanchero ile bağlantısı olduğu iddia edilen eski Galatasaray futbolcusu Wesley Sneijder, hakkında çıkan haberleri yalanladı. Sneijder, “Adı geçen şirketten yasal ve şeffaf olarak, her hususu belgeli olacak şekilde hisse alımı yapmış bulunmaktayım. Ancak hisse alımı yaptığım zamandan bu zamana kadar ki süreçte herhangi bir surette hiçbir kazanç sağlamamakla birlikte aksine zarar etmiş konumdayım.” ifadelerini kullandı.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Uluslararası Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti”, “Suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama” suçu kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MASAK işbirliğinde çalışmalar yapıldı.

Konu ile ilgili rapor hazırlayan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), raporu savcılığa sundu. MASAK’ın hazırladığı raporda Sneijder için ‘gizli ortak’ değerlendirmesi yapıldı. Sneijder konuyla ilgili açıklama yaptı.

KAZANÇ SAĞLAMADIM AKSİNE ZARAR ETTİM

Sneijder açıklamasında, “Sabah saatlerinden itibaren hakkımda Türk Medyası başta olmak üzere farklı medya mecralarında yayılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki adı geçen şirket ile geçmişte bazı aracı kişi ve kurumlar vasıtası ile tanışmış bulunmaktayım. Bu şirkette görevli kişiler bana kendilerini oldukça iyi bir firma olarak lanse etmiş ve bir nevi tarafımda güven uyandırmıştır. Ardından adı geçen şirketten yasal ve şeffaf olarak, her hususu belgeli olacak şekilde hisse alımı yapmış bulunmaktayım. Ancak hisse alımı yaptığım zamandan bu zamana kadar ki süreçte herhangi bir surette hiçbir kazanç sağlamamakla birlikte aksine zarar etmiş konumdayım.” ifadelerini kullandı.

HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Sneijder açıklamasının devamında, “Bu şirketin yönetimiyle alakalı söz sahibi de değilim. Bu suça ilişkin hiçbir adli organ tarafından tarafıma yöneltilmiş bir suçlama da bulunmamaktır. Mağduru olduğum süreç yetmezmiş gibi ikinci evim olan Türkiye’de, böyle haberlerin yayılması beni derinden üzmüştür. ‘Kara para’ benim adımın yanında bulunması gereken belki de son tabirdir. Yayılan haberlerin hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını bildirir, yanlış yönlendiren bilgilere ilişkin gerekirse hukuki yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Başta Hollanda ve Türk Halkı, ardından tüm kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.” dedi.

HABER DE TELEGRAAF GAZETESİNDE AŞAĞIDAKİ GİBİ YAYINLANDI

Juridische stappen in voorbereiding tegen Turkse media

Miljoenenstrop voor Wesley Sneijder in Turkije: ’Slachtoffer van verkeerde investering’

author avatar

MARCEL VAN DER KRAAN

AMSTERDAM – Oud-topvoetballer Wesley Sneijder onderneemt juridische stappen tegen Turkse media die hem hebben gelinkt als ‘geheime partner’ van de internationale misdaadorganisatie Comanchero. Sneijder zou volgens media in het land waar hij tussen 2013 en 2017 onder contract stond bij voetbalclub Galatasaray ‘mogelijk betrokken zijn geweest bij het witwassen van geld’.

Afbeelding met persoon, Menselijk gezicht, glimlach, person Automatisch gegenereerde beschrijving
© ANP / ANNEKE JANSSEN

Sneijder (40) zegt dat alle berichten over hem op totaal verkeerde informatie zijn gebaseerd. Hij is ook direct bereid om de zaak toe te lichten en uit te leggen waarom hij zijn advocaat Turkse media heeft gesommeerd het nieuws te rectificeren.

,,Het is heel simpel. Ik heb in de periode dat ik in Turkije voetbalde en woonde geld geïnvesteerd in een constructiebedrijf dat gebouwen neerzette’’, aldus de oud-speler.
,,Ik heb daar keurig aandelen voor gekregen, heb alle documenten van de overdracht van de officiële aandelen en alle geldtransacties zijn keurig traceerbaar. Met het bedrijf is het later niet goed gegaan, want men was bezig met acht gebouwen, eentje was er bijna klaar en toen stopte de bouw. Ik wilde wat terugzien van mijn investering, maar daar is niets van terecht gekomen.’’ Het zou gaan om enkele miljoenen euro’s.

Gearresteerd

De ondernemer bij wie Sneijder destijds instapte is veel later gearresteerd. Sneijder: ,,Ik heb sinds ik weg ben uit Turkije, zeven jaar geleden, niets meer met de mensen te maken gehad. In 2020 heb ik nog gehoopt iets van mijn geld terug te krijgen. Daarna is het stil gebleven.’’

De Turkse financiële inlichtingeneenheid MASAK zou zich vol op de zaak van het bedrijf, waarin Sneijder dus investeerde, hebben gestort. Zijn naam kwam in de papieren voor tussen 2013 en 2017, maar dat is begrijpelijk omdat hij in die periode aandelen kocht en in Istanboel woonde.

,,Medewerkers van het bedrijf hebben mij destijds het bedrijf aanbevolen als een zeer betrouwbaar bedrijf. Ik heb op een heel legale en transparante manier aandelen gekocht. Maar ik ben uiteindelijk slachtoffer geworden van een verkeerde investering. Ik heb er geen cent aan verdiend en ik zal niet de enige voetballer zijn die dat een keer overkomt in zijn loopbaan.”

Geen aanklacht

De advocaat van Sneijder heeft ook kenbaar gemaakt dat er geen enkele aanklacht ligt tegen hem met betrekking tot deze beschuldigingen. Sneijder legt ook uit dat hij enkele weken geleden nog in Turkije is geweest.
,,Ik hoef aan de Turkse overheid niets uit te leggen, kan gewoon naar het land reizen en daar verblijven. Als er iets zou spelen hadden ze mij wel om uitleg gevraagd.’’

Terwijl hij zijn verhaal vertelt, komt er een nieuw bericht binnen van zijn advocaat. ,,Alles is inmiddels gecheckt, alles wat je hebt gedaan is volledig legaal geweest’’, luidt de tekst.

Sneijder, die zich tot tal van media moet wenden, baalt van de berichten. ,,Ik wil nu alleen mijn naam weg hebben uit deze verhalen in Turkije. Daar is mijn advocaat mee bezig. Want dit is laster en smaad.” Nederlandse justitie bevestigt desgevraagd dat er geen enkele vraag van de Turkse autoriteiten over Wesley Sneijder is binnengekomen.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —