USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem 28.10.2024 19:02:00 0
USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ekonomik kalkınma hamlelerine vurgu yapan Kılıç, Ortadoğu'da süregelen çatışmaların sona ermesi ve soğuk savaş döneminin bitmesi gerektiğine işaret etti.

 

Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ekonomik kalkınmayı bağımsızlığın temel taşı olarak görmüştür. O zor şartlarda, yokluk içindeki bir ülkede sanayi ve tarıma dayalı güçlü bir ekonominin temellerini atmış; şeker fabrikalarından tekstil tesislerine, demiryollarından tarımsal kalkınma projelerine kadar birçok alanda öncü adımlar atmıştır. Bugün bizler de, Atatürk’ün izinde, ülkemizin ekonomik kalkınmasını sürdürülebilir ve güçlü kılmak için mücadele ediyoruz.”

 

Kılıç, Ortadoğu'daki savaş ve çatışma ortamının sona ermesi gerektiğine de dikkat çekerek, “Bölgedeki kan ve gözyaşının artık durması, soğuk savaşın sona ermesi gerekmektedir. Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden biri olan barış, yalnızca ülkemiz için değil, tüm bölge halkları için de öncelikli bir hedeftir. Ortadoğu'da barış ve istikrar sağlandığında, Türkiye’nin de ekonomik ve ticari bağları daha da güçlenecek ve bölgesel kalkınma sağlanacaktır” dedi.

 

Kılıç, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Cumhuriyetimizin 101. yılı coşkusunu yaşarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, barış ve refah dolu bir gelecek diliyorum. Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun!”dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


19.5° / 8.8°
  • BIST 100

    8908,47%0,4
  • DOLAR

    34,29% 0,03
  • EURO

    37,02% -0,01
  • GRAM ALTIN

    3025,30% -0,11
  • Ç. ALTIN

    5022,51% 0,00