USİAD HEYETİ, IRAK SANAYİ BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Irak’ın Bağdat ilinde USİAD heyeti 25 Türk şirketi ile Irak’ın başkenti Bağdat’ta Irak Sanayi ve Maden Bakanı Halid Battal Necm Abdullah ile bir araya geldi.

Türk Dünyasından Haberler 13.11.2023 17:03:00 0
USİAD HEYETİ, IRAK SANAYİ BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

ak’ın Bağdat ilinde USİAD heyeti 25 Türk şirketi ile Irak’ın başkenti Bağdat’ta Irak Sanayi ve Maden Bakanı Halid Battal Necm Abdullah ile bir araya geldi.


USİAD heyeti, 25 Türk şirketi ile Irak Sanayi ve Maden Bakanı Halid Battal Necm Abdullah ile bir görüşme gerçekleştirdi.Irak Sanayi Bakanı Abdullah, USİAD heyeti ile yapılan görüşmelerde, Türk iş adamlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bakan Abdullah,Türk İşadamlarının özellikle Irak’a yatırım için gelmelerini talep etti.


TÜRK ŞİRKETLERE DESTEK SÖZÜ


Öte yandan Bakan Abdullah, Irak’ta yatırım yapacak Türk şirketlerine her konuda destek olacaklarını söyledi. Irak’ta emniyet ve huzurun her bölgede tahsis edildiğini belirten Bakan Abdullah, özellikle süt ürünleri, gübre gibi bir çok sektörde yatırıma ihtiyaçları olduğunu belirtti. Ayrıca Irak Sanayi Bakanı, konut, yol, köprü, okul, turizm, tarım ve  müteahhitlik hizmetleri, hastane gibi çok büyük ve önemli projelerinin de başladığını aktardı.


USİAD BAŞKANI KILIÇ, BAKANI TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ


Başkan Nevaf Kılıç, hedeflerinden birinin; Türk ve Irak şirketlerinin hem Irak’ta hem de Türkiye’de ortak yatırım yapmalarını desteklemek ve teşvik etmek olduğunu ifade etti. Görüşmelerin ardından USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak Sanayi Bakanı Halid Battal Necm Abdullah’ı 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan 8.Uluslararası Yatırım ve Ticaret zirvesine davet etti. 
Öte yandan Kılıç, Bağdat’ta Türkiye Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını önerirken, bu konuda gerekli desteği ülke olarak sağlayabileceklerini belirtti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-IRAK


Anahtar Kelimeler: USİAD HEYETİ SANAYİ BAKANI ARAYA GELDİ
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19