USTAD BAŞKANI AKGÜL,ABDULLAH ÖCALAN`IN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Mardin Merkezli,Düşünce Kuruluşu USTAD`ın Başkanı Ahmet Akgül,Abdullah Öcalan`ın Nevruz nedeni ile yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Mardin 22.03.2014 09:46:17 0
USTAD BAŞKANI AKGÜL,ABDULLAH ÖCALAN`IN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Mardin Merkezli,Düşünce Kuruluşu USTAD`ın Başkanı Ahmet Akgül,Abdullah Öcalan`ın Nevruz nedeni ile yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD  Başkanı Ahmet Akgül ‘ün Abdullah Öclan`ın açıklamalarını  değerlendiren Akgül şunları söyledi:

``Öcalan’ın geçen sene okunan mektubunda oldukça dikkat çeken mesajlar vardı. İslam kardeşliği vurgusu dahil barış ve kardeşliği ön plana çıkartan bu mesajlar Türkiye’nin yeni bir sürece gireceğinin işaretçisiydi.

2014 Nevruzunda okunan mesajda da barışa ısrarlı vurgu olması sevindiricidir. Geçen bir yıl içerisinde tarafların birbiriyle sürdürdüğü diyalogun başarılı geçtiğini ifade eden Öcalan, bunun kalıcı olması için yasal çerçeveyi açıkça talep etmiştir.

Önceki yıla göre daha sakin ve daha oturmuş bir açıklama yapan Öcalan’ın 2014 nevruzundaki  mesajları arasında birkaç nokta dikkat çekicidir.

Öcalan, bütün arayolların ve geçici biçimlerin miadını doldurduğunu söyleyerek bir bakıma  silahlı çatışma döneminin sona erdiğini ima etmiştir ki bunun PKK ile ilgili önemli bir söylem olduğunu düşünüyorum.

Silahların sustuğu bir yıllık sürede diyalog testinin başarılı geçtiğini söyleyerek tarafların yasal zeminde müzakerelere başlamasını talep etmesi hükümetle açık görüşme talebi olması açısından dikkat çekici bir taleptir.

Uluslararası komplolara  ve bunun çeşitli zamanlarda türlü biçimlere büründüğüne değinmesine rağmen cemaat ve siyaset arasında süregelen çekişmeden açık  pozisyon almaması, herkesin kaybettiği Ortadoğu’da taktiksel davranabilen ve mevcut durumu akıllı siyasetle avantaja çevirebilen yeni dönem Kürt siyasetinin çarpıcı bir örneği gibiydi.

Bunun yanı sıra Abdullah Öcalan’ın 2014 nevruzunda kullandığı ve çeşitli halklara ve Kürt kadınlarına hitap tarzı, kurucu başkan diline benzer nitelikteydi. Gençlere yönelik ifadeleri gençliğe hitabeyi andıran bu yıla ait mesajlarının içerik ve hitap şekli itibarıyla çok profesyonel hazırlandığını söylemek mümkündür.

Sonuç itibariyle, yıllardır acı ile yoğrulan ama son bir yıldır yüzü gülmeye başlayan bölge insanı, başlatılan bu çözüm sürecinin devam etmesi, canların yeniden yanmaması, ocakların sönmemesi ve 100 yıldır kaybedilen kardeşlik ortamının yeniden tesis edilmesi için makul ve kabul edilebilir çözüm sürecinin devamından yanadır.``Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00