USTAD "Siyaset ve Strateji Konuşmaları" Batman`da yapıldı

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD tarafından, bölge illerini kapsayan Siyaset ve Strateji Konuşmaları” Nisan ayı programı 27.04.2014 Pazar (bugün) günü Batman'da gerçekleştirildi.

Mardin 27.04.2014 23:26:06 0
USTAD

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD tarafından, bölge illerini kapsayan “Siyaset ve Strateji Konuşmaları” Nisan ayı programı 27.04.2014 Pazar (bugün) günü Batman’da gerçekleştirildi.

Coğrafyamızda yaşanan gelişmelerle ilgili söyleyecek sözü olanların doğrudan karşılaşmasını sağlamak olan bu faaliyetlerde medya temsilcilerinin, akademisyenlerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bir araya geldiği Batman toplantısında demokratik toplumlarda karşılaşılabilecek olası uyuşmazlıklar ve sivil toplumun bu uyuşmazlıkların çözümündeki etkisi tartışıldı.

“Siyaset ve Strateji Konuşmaları” yuvarlak masa toplantıları kapsamında Batman’da bugün düzenlenen etkinliğin ana temasını “Barış ve Çatışma: Gündemi Birlikte Okumak” konusu oluşturdu.

Moderatörlüğünü Doç.Dr. İbrahim Özcoşar’ın yaptığı ve Sivil toplum kuruluşlarının daha etkin ve verimli çalışmaları yapması yönünde önemli çıktıları olan bu etkinliğin organizasyon ve ev sahipliğini Mazlumder Batman Şubesi ve Medeniyet Gençliği Batman İl Koordinatörlüğü yaptı.

Batman’da düzenlenen “siyaset ve strateji konuşmaları”na Batman Üniversitesinden Doç.Dr. Şemsettin Dursun, Fahrettin Çiçek, İlim Yayma Cemiyetinden Doç. Dr. Davut Okçu,  Türkiye Yazarlar Birliği Doç.Dr. Muammer  Uluturk, Memursen Başkanı Şafi Özperk, Musiad temsilcileri Fırat Aslan, Mehmet bulut, Batman İHH Ahmet Şansi, Özgürder Dr. Bunyamin Sevim, Mazlumder il başkanı Hasan Arguağa, Medeniyet gençliği il koordinatörü Yahya Koyun, Anadolu gençlik derneği Lokman Özkan,  Beyder temsilcisi, Özgür Eğitimsen Hamdullah Akay, Yön gazetesinden Ferit Tunç, Batman TV’den Metin Gün ve USTAD’dan Doç.Dr. İbrahim Özçoşar, Mehmet Timurağaoğlu ve Ahmet Akgül katıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan USTAD Başkan yardımcısı Mehmet Timurağaoğlu, herhangi bir finansman desteği almadan tamamen USTAD’ın özgün bir proje çalışması olarak yürüttükleri bu çalışmaların oldukça verimli geçtiğini ve bu toplantıların aynı formatta tüm bölge illerinde uygulanacağını söyledi.

USTAD HAKKINDA: 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Mardin Merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD); bölgesel, ulusal ve uluslararası adımların analizini yapmaya, sosyal, siyasi ve kültürel politika ile proje ve organizasyon becerisine sahip bireylere fırsatlar sunarak kendilerini uluslararası arenada yalnız hissetmemelerini sağlamaya ve ortaya çıkan sonuçları kamu oyu ile paylaşmaya devam etmektedir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88