USTAD`DAN BASIN AÇIKLAMASI

Mardin Merkezli düşünce Kuruluşu USTAD`tan basın Açıklaması yapıldı.

Gündem 24.12.2013 17:02:15 0
USTAD`DAN BASIN AÇIKLAMASI

Mardin Merkezli düşünce Kuruluşu USTAD`tan basın Açıklaması yapıldı.

Ustad tarafından yapılan basın açaıklaması şöyle:

Ülkenin geleceğini ipotek altına almak isteyen toplum mühendislerinin yaklaşan yerel seçimleri sabote etmek, mevcut iktidar partisini zayıflatmak suretiyle eskiden olduğu gibi muktedir olamayan koalisyonlar üretmek ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek arzusu içinde oldukları ayan beyan ortadadır.

Yeniden şekillenen Ortadoğu ve İslam Aleminde inisiyatif sahibi bir Türkiye istenmemektedir.

Suriye’de kendisine biçilen rolün dışına çıkan ve İsrail çıkarları ile çatışan, Çin’den alınması düşünülen uzun menzilli füze meselesinde egemen güçlerin sınırlarını çizdiği askeri ve ekonomik pazarın dışına açılan bir Türkiye istenmemektedir.

Bölgemiz açısından değerlendirildiğinde ise, Kürt sorunu başta olmak üzere 100 yıldır kangren haline gelen bir takım sorunları hakem rolüne alışmış bazı ülkelerin inisiyatifi dışında çözmeye çalışan, Irak petrolüne uluslararası şirketlerin büyük imtiyazları olmaksızın Arap ve Kürt halkıyla beraber yön vermeye çalışan güçlü bir Türkiye istenmemektedir.

Dolayısıyla son günlerde yaşanan gelişmeleri, hem ekonomik yönden giderek büyüyen ve senaryolarını kendisi belirleyen bu ülkeyi tökezletmek, hem ülke içinde yakalanan toplumsal barışı bozmak, hem de son yıllarda yeniden kazanılan manevi değerleri ve temel özgürlükleri kısıtlamak suretiyle bu ülkenin insanına bir ceza verilmek istenmesi şeklinde yorumluyoruz.

Milletin hissiyatlarına büyük ölçüde tercüman olmuş bir iktidarın yanı sıra manevi hizmetler yürüten bir camiayı çökertmek ve ardından tüm İslami kesimlerin kazanımlarını geri almak şeklinde yürütülen bu operasyonlara bazı samimi bireylerin (demir çubukların etrafına sarılmış pamuk misali) alet edilmesini de üzüntüyle takip ediyoruz.

Yapılan operasyonun duyulduğu andan itibaren, küresel sermayeyi tek merkezden kontrol etmek suretiyle tüm dünyayı sömürmeye devam eden güçlerin bu kontrolü elden bırakmamak adına Halk bankasına yaptıkları uluslar arası bir operasyon olduğunu ve halk nezdinde meşrulaştırmak adına farklı senaryolarla birleştirerek gerçekleştirdiklerini ifade etmiştik.

Gelişmeleri iyi takip edip ciddi analiz yapması gerekenlerin takındıkları kibir ve şahsi şöhret kaygılarının oluşturduğu “kalın duvar” ile yabancı istihbaratların uygulamak istediklerini yerel aktörlerin eli ile yaptırmaya çalışan “derin damar” temsilcilerinin deşifre edilmesi ve olası şifreli ortaklıkların ortaya çıkarılmasının şimdilik her şeyden elzem olduğuna inanıyoruz.

Yaşadığımız bu fitnenin asgari zararla atlatılması için daha geniş pencereden değerlendirme yaparak Hakkın yanında yer almaya, kimden gelirse gelsin haksızlık ve usulsüzlüklerin karşısında durmaya davet ediyoruz.

Karşılaşılan hastalık ve musibetlerin ağaç yapraklarının dökülmesi gibi günahların dökülmesine sebep olacağına inanan bir millet olarak, karşı karşıya kaldığımız bu sınavın çürüklerin ayıklanması ile son bulacağına ve Türkiye’nin yoluna daha güçlü bir kadroyla devam edeceğine inanıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur``Denildi.


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04