USTAD`TAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili olarak Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD başkanı Ahmet Akgül yazılı açıklama yaptı

Mardin 11.08.2014 22:46:17 0
USTAD`TAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili olarak Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD başkanı Ahmet Akgül yazılı açıklama yaptı.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili olarak Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD başkanı Ahmet Akgül`ün açıklaması şöyle:

``Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en anlamlı seçimlerinden birini yapmış ve Sayın Erdoğan’ın “Devletin değil, milletin tarafında olmak” söylemine onay vermiştir.

Sayın Erdoğan’ın 11 yıllık başbakanlığı süresince 80 yıldır millete dayatılan ve dokunulamayan tabulara dokunarak kendi dertleriyle dertlendiği, dil ve dini yaşamı kısıtlayan çağdışı yasakları kardeşlik adına ayakları altına aldığı, İslam ümmetinin Myanmar, Somali, Gazze, Bosna, Mısır, Suriye ve diğer mazlum ve mağdurlarına gür sesle sahip çıktığına kanaat getirdiği için ilk turda vizeyi vermiştir.

Seçmen, sandıkta verdiği oyların birçok darbe planı ve muhtıralarla bitirilmek istendiği, çizilen sınırın dışına çıkan siyasetçinin yapay isyanlar ve ucu dışarıda operasyonlarla alaşağı edilmek istendiği bir Türkiye arzu etmediğini ve bundan sonra da müsaade etmeyeceğini göstermiştir.

Sayın Erdoğan’a milletin verdiği bu yetki, aynı zamanda yeni anayasanın bir an önce çıkartılması yetkisi olarak ta anlaşılmalıdır.

Her kesimi kucaklayan, son günlerde ülke gündemini oldukça meşgul eden ve aynı hassasiyetleri taşıyan insanları rencide eden söylemlere nokta koymak için verilen bir yetki şeklinde de anlaşılmalıdır.

Yeni mutlu azınlıkların oluşmasına mani olmak ve birlikte çokluk sağlayanların hüküm süreceği Yeni Türkiye hayaline verilen bir destek şeklinde de anlaşılmalıdır.

Çözüm sürecinin istismarcılar yerine daha samimi topluluklarla devamından yana bir tercih olarak anlaşılmalıdır.

Bu vesileyle Sayın Erdoğan’ı tebrik ediyor, sonuçların ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.``dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,57% 0,10
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2436,72% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00