USTAD`TAN KURTULMUŞ`A ``ÇÖZÜM SÜRECİ``RAPORU

Mardin`e çeşitli incelemelerde bulunmak Üzere Gelen Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş,USTAD Başkanı Ahmet Akgül ve USTAD Yönetim kurulu üyesi Mehmet Timurağaoğlu ile kısa bir sohbetten sonra USTAD Tarafından hazırlanan ve kendisine sunulan Çözüm Süre

Mardin 5.01.2015 21:27:39 0
USTAD`TAN KURTULMUŞ`A ``ÇÖZÜM SÜRECİ``RAPORU

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, bazı çalışma ziyaretlerinde bulunmak üzere gittiği Mardin`de ziyaret ettiği Vali Mustafa Taşkesen tarafından kendisine Dünyaca Ünlü Mardin Ulucami tablosu hediye edildi.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, bazı çalışma ziyaretlerinde bulunmak üzere Mardin`e geldi.

Mardin Havalimanında Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve il protokolü tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mardin Valiliği tarafından düzenlenen öğle yemeğinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasında Mardin’in, içerisinde yaşayan toplumları şekillendiren bir şehir olduğunu belirten Vali Taşkesen "Biliyorsunuz insanlara bulundukları yerin kimlikleri verilir, ama Mardin içinde yaşayanlara kimlik veren ve o kimlikle yaşayan müthiş bir kültüre sahip bir şehir” dedi.

Toplantıda birlik beraberlik ve dostluk mesajları veren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Mardin’in geçmişte olan canlılığını bugün de koruduğunu ifade etti ve “Geçmişte yaşanan olaylardan Mardinliler kısmen etkilenmiş olsa da Mardinlilerin çok sağlam bir kültüre, örf ve adete sahip olmalarından dolayı Mardin bunları üzerinden atıyor ve o kabuslu günlerden uyanmış biçimde yeniden atılım yapmaya hazır şehirlerimizin başında geliyor. Siz sivil toplum kuruluşları ile birlikte inşallah Mardin’i el ele başarılara doğru taşıyacağız. Geçmişte olduğu gibi Mardin’i bir ticaret merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.
Mardin Merkezli Strateji Kuruluşu Başkanı Ahmet Akgül ve Ekibi Tarafından Hazırlanan USTAD`ın Çözüm Süreci (Gelişmeler, Beklentiler) raporunu sunuldu ve içeriği hakkında görüş alışverişinde bulundu.
USTAD Başkanı Ahmet Akgül ve USTAD Yönetim kurulu üyesi Mehmet Timurağaoğlu ile kısa bir sohbet eden Kurtulmuş,Daha sonra USTAD Tarafından hazırlanan ve kendisine sunulan Çözüm Süreci Raporunu incelemek üzere yanına aldı.

Konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından yöneltilen sorularıyanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan  Kurtulmuş, Toplantııda bulunan  STK katılımcılarına teşekkür ederek Mardin`den ayrıldı.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04