Kurtuluş Vakfı Başkanı Ufuk Tanay Tezemir, uyuşturucunun günlük hayatta artık 13 yaşın altına düştüğüne dikkati çekerek, bağımlılıktan kurtulmanın yöntemini açıkladı.
Kurtuluş Vakfı Başkanı Ufuk Tanay Tezemir, uyuşturucunun günlük hayatta artık 13 yaşın altına düştüğüne dikkati çekerek, bağımlılıktan kurtulmanın yöntemini açıkladı.
Türkiye’de geçen yıla oranla bağımlılıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 4 kat arttı. 2016 verilerine göre, suça sürüklenerek emniyet güçlerine getirilen çocukların 36’sının uyuşturucu kullandığı tespit edildi. Gençler ve çocuklar üzerinde giderek kullanımı yaygınlaşan ve internetten kolaylıkla temin edilebilin sentetik uyuşturucuların kullanımı da her geçen gün artıyor. Özellikle bonzai olarak bilinen maddenin kullanımı 13 yaşına kadar düştü. Son 5 yıl içerisinde de kullanımı 13 kat arttı.
Madde bağımlılığı kişileri ailesinden, sosyal çevresinden uzaklaştırır. Manevi bağlarını kopma noktasına getirir. Çünkü madde bağımlıları ileri safhalarda terazinin bir kefesine ailesini, sevdiklerini, arkadaşlarını ve okul ya da iş hayatını; diğer kefeye ise bağımlısı olduğu maddeyi koyar. Uyuşturucular, bir Eğitim rehabilitasyonu sürecine girilmediğinde, kişiyi kendine mecbur bırakır. Bu da terazinin kefeleri arasında seçim yapılmasını engeller. Ancak bu durum, tümüyle uyuşturucu maddenin bağımlıya anlattığıdır. Yani bir yanılsama. Oysa uyuşturucu bağımlılığı bir hastalık değildir ve ilaçla tedavi gerektirmez.
Nasıl bağımlı olduğunuz değil, neden bağımlı olduğunuz önemli. Uzun süren tedaviler yerine, spor, beyin jimnastiği, yeme içme alışkanlıklarında değişiklik ve alanında uzman eğitmenlerin yönlendirmeleriyle bağımlılığın üstesinden gelmeniz mümkün.
Kurtuluş Vakfı’nın Türkiye’de tek uygulayıcısı olduğu Narconon İnternational Sivil Toplum kuruluşlarının hazırlamış olduğu program ile 4 ay gibi kısa bir sürede uyuşturucudan kurtulabilirsiniz.''dedi.
Kurtuluş Vakfı Başkanı Ufuk Tanay Tezemir sözlerine şunları ekledi; ''Uluslararası alanda tam 50 yıllık deneyime sahip olan Narconon İnternational, hiç kimsenin ömür boyu bağımlı olmadığı inancına dayanır. Toplamda 4 ay süren program, yoksunluk, yani bağımlı olunan maddeyi bırakma, detox ve mental eğitimlerden oluşur. Öncelikle kişiyi bağımlılığa sürükleyen sebepler tespit edilir. Ve böylece Eğitim süreci başlamış olur.Dünyada, Amerika, Hollanda, Kanada, Meksika, Kolombiya, İtalya, Macaristan, İspanya, İsveç, Rusya, Mısır, Nepal, Avustralya ve Tayvan gibi birçok ülkede uygulanan bir Eğitim süreci.Narconon ilaç kullanımı yerine, madde bağımlılarını 4 ay süreyle Eğitim esasına dayanır. Bu bir eğitim süreci. Çünkü kişi kendini bağımlı olduğuna inandırıyor ve ona göre hareket ediyor. Oysa biz bağımlılığın eğitimle ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Bu nedenle merkezimize gelenler hastalarımız değil, yeni hayatlarını öğrenen öğrencilerimizdir.'' diye ifade etti.
ARTUKLU HABER AJANSI