UZMAN DR.EKREM KARAKAYA ŞEHİT KABUL EDİLDİ

Görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Uzm. Dr. Ekrem Karakaya için Konya Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda anma töreni düzenlendi.

Mardin 22.07.2022 13:08:00 0
UZMAN DR.EKREM KARAKAYA ŞEHİT KABUL EDİLDİ

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “O, dünyanın en değerli varlığı bir evlattı, O dünyanın en değerli yol arkadaşı bir eşti, O dünyanın en değerli makamı, evlatlarının babası idi. Maalesef, mesleğini aşkla ve şevkle yapan mesai arkadaşımızı aramızdan ayırdı. Çok üzgünüz” diyerek duygularını ifade etti. “Elim olay yaşandığı andan itibaren acımızı bizlerle paylaşan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” diyen Prof. Dr. Koç, “Ne yaparsak yapalım bu büyük acının söndürülemeyeceğini biliyorum. Değerli kardeşimizin yerini doldurmamız tabi ki mümkün değil. Rabbim özellikle evlatlarına, eşine, ailesine sabırlar versin. Kardeşimizin Makamı Cennet olsun. Olayın daha ilk dakikalarından itibaren Sayın Valimiz, Vali Yardımcılarımız, Başsavcımız hepimiz hastanedeydik. Bakan yardımcımızda hızla şehrimize geldi. Sayın Bakanımız adeta dakika dakika süreci takip etti. Hastaneye ulaştığımız sırada doktorumuz ameliyata alınmıştı. Bizler, inşallah kurtulur diye dua ederken acı haberi maalesef aldık.  Ülkemizde bu tür acılarla inşallah bir daha karşılaşmayız. Duamız bu acı olayın son olması yönündedir” dedi.

‘Şehidimizin ailesi, Devletimize emanet’

Devlet yetkililerinin en üst düzeyde olayla ilgilendiklerini ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın acılı aile ile görüştüğünü de vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Şehidimizin ailesi artık yüce Devletimize emanet. Ekrem kardeşimize Devletimiz ‘şehit’ unvanı verdi. Bundan sonra eşi ve kıymetli evlatları şehit yakını olarak Devletimizin ve milletimizin şemsiyesi altında ömür boyu korunacaklar” dedi. Şehit Karakaya’nın adının Konya’da bazı sağlık tesislerine ve caddelere verilerek yaşatılacağını da katılımcılar ile paylaşan Prof. Dr. Koç, “Şehidimizin adını yaşatma adına Devlet büyüklerimiz gerekenleri yapıyorlar. Rabbim bu acıları bir daha yaşatmasın” şeklinde konuştu.

 

‘Kutsal bir mesleğin temsilcileriyiz’

Sağlık hizmetinin çok kutsal bir meslek olduğunun yaşanılan bu acı olayda bir kez daha kanıtlandığını söyleyen Prof. Dr. Koç, “Sağlık çalışanları olarak her zaman fedakârca görev yapıyoruz. Hatta o kadar fedakârız ki insanın normal aklı bazen bu fedakârlığı anlayamıyor. Bu olayı gerçekleştiren katili yaşatmak için bile yine arkadaşlarımız, hekimlerimiz çaba sarf ettiler. Biz böylesine kutsal bir mesleğin temsilcileriyiz. Yapılan hizmetlerin vatandaşlarla paylaşılması ile birlikte İnşallah tüm vatandaşlarımız bu fedakârlıkları çok daha iyi anlayacaklar. Ülkemizin geleceği adına dimdik bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Şehidimizin ailesi metanetli duruşları ile birtakım istismarcılara hiç taviz vermediler, bizler de metanetli duracağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KONYA


Anahtar Kelimeler: UZMAN .EKREM KARAKAYA ŞEHİT KABUL EDİLDİ
20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07