Pek çok insan cildin aslında koruyucu bir organ olduğunu fark etmiyor. Vücudun en büyük organı olan derinin en önemli görevi ise vücudu dış etkenlere karşı korumak…
Pek çok insan cildin aslında koruyucu bir organ olduğunu fark etmiyor. Vücudun en büyük organı olan derinin en önemli görevi ise vücudu dış etkenlere karşı korumak…
Yaşla beraber hücre yenilenmesinin azaldığını ve bu durumun da cildin koruyuculuğunu azalttığını söyleyen Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır İçerenköy Hastanesi, Bayındır Levent Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ferihan Bilgin, ileri yaşta cilt sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğini aktardı.
Derinin bünyesinde bulunan sinirler, damarlar, kıl yapıları, yağ ve ter bezleri; termoregülasyon (bir organizmanın, çevre sıcaklığı farklı olsa bile vücut sıcaklığını belirli sınırlar içinde tutma yeteneği) ve duyu fonksiyonlarını da yerine getiriyor.
YAŞLANDIKÇA CİLT LEKELERİ VE YARALAR DAHA GEÇ İYİLEŞİYOR
“Yaşla beraber hücrelerin yenilenmesi azalıyor bu durum da cildin koruyuculuğunu azaltıyor.” uyarısında bulunan Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır İçerenköy Hastanesi, Bayındır Levent Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ferihan Bilgin, “İlerleyen yaşta kolajen ve elastin gibi esnekliği sağlayan elemanların üretimi azalıyor ve derinin nemlenme kapasitesi düşüyor. Bunların sonucunda; karşımıza daha kuru, daha ince, lekeli ve kırışık, kırılgan, darbelere daha az dayanıklı, daha kolay moraran ve daha yavaş iyileşen cilt çıkıyor” dedi.
CİLT TEMİZLİĞİNDE SICAK SUDAN KAÇINILMALI!
Uzm. Dr. Ferihan Bilgin yaşla beraber ciltte meydana gelen durumların etkilerini azatlmak ve bu süreci uzatmak için dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı:
ARTUKLU HABER AJANSI
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55