VALİ ÇOMAKTEKİN ADAY ÖĞRETMENLER TANIŞMA PROGRAMINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin geçtiğimiz şubat ayında ülkemizin çeşitli illerine atanarak, aday öğretmenlik dönemlerini ilimizde geçiren 147 aday öğretmenle tanışma programında bir araya geldi.

2.03.2016 17:16:46 0
VALİ ÇOMAKTEKİN ADAY ÖĞRETMENLER   TANIŞMA PROGRAMINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin geçtiğimiz şubat ayında ülkemizin çeşitli illerine atanarak, aday öğretmenlik dönemlerini ilimizde geçiren 147 aday öğretmenle tanışma programında bir araya geldi. 

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve aday öğretmenler katıldı.

Programda ilk olarak aday öğretmenler ve kendilerine rehberlik eden danışman öğretmenler adına birer konuşma yapıldı. Daha sonra ise İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş bir konuşma yaparak ilimizde aday öğretmenlik dönemlerini geçirecek öğretmenlere uygulanacak eğitim programı hakkında bilgiler verdi.

Programda son olarak konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Sizler son derece kutsal, fedakârlık ve sorumluluk gerektiren özel bir meslek seçtiniz. Öğretmenlerimiz milletimizin ruh ve karakterinin şekillenmesinde önemli rol üstlenirler. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması öğretmenlerimiz sayesinde gerçekleşiyor. Toplumun ve milletin geleceğini sizler şekillendiriyorsunuz.

Bir öğrencinin iyi yetişmesi, topluma fayda sağlayacağı gibi, yanlış yetiştirilen bir fert de sadece kendisine değil topluma çok ciddi zararlar verecektir. Bu açıdan çok hassas bir görev üstleniyorsunuz. Sizler yüksek sorumluluk duygusuyla, sevgiyle, şefkatle, merhametle ve güzel örnek olarak çocuklarımızın iyi şekillenmesine önemli katkılar sunacaksınız. Sizlerin değişime ve yeniliğe açık olmanız gerekiyor. Aynı zamanda yaşadığınız toplumun kültürünü, milli ve manevi değerlerini yaşamanız ve tanımanız gerekiyor. Bu açıdan sizler şanslınız. Amasya bu bakımdan örnek bir şehir. Bu şehrin kadim bir medeniyet şehri olması size ayrıca bir vizyon katacaktır.

Okulda alacağınız tecrübenin dışında, geriye kalan boş zamanlarınızda Amasya’nın medeniyetini, tarihini, kültürünü, tarihi mekanlarını ve önemli şahsiyetlerini tanımak için zaman ayırmanızı tavsiye ediyorum. Danışman öğretmenlerin tecrübelerinden önemli dersler çıkarmak, size yol gösterici olacak ve zaman kazandıracaktır. Amasya’da bu tecrübe paylaşımıyla beraber, Milli Eğitim sistemini, diğer kurum ve kuruluşlarla olan işleyişi, devletin işleyiş mekanizmasını da mesleğin başındayken öğrenmiş olacaksınız. Sizlerin yetişmesinde emeği olan başta anne ve babalarınız olmak üzere, tüm öğretmenlerinizi kutluyorum. Hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

Konuşmaların ardından misafir öğretmenlerle bir araya gelen ve çiçek veren Vali Çomaktekin, misafir öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Tanışma programı müzik dinletisi ile son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07