VALİ ÇOMAKTEKİN:``ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR``

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin bugün başlayacak olan yeni eğitim - öğretim yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

28.09.2015 09:17:37 0
VALİ ÇOMAKTEKİN:``ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR``

Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin bugün başlayacak olan yeni eğitim - öğretim yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Çomaktekin mesajında şunları kaydetti:

“İnsan eğitiminde aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerine ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, daha müreffeh bir hayatın temeli ve teminatı olacaktır.

Değerli öğretmenler, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek, araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak adına çok gayretli olmalı, Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim için çalışmalıyız. Çocuklarımıza pozitif bilimlerin yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirme yönünde yapacağınız her çalışma; gelecekte, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alacak Türkiye’mizin sağlam bir toplum yapısına sahip olmasına vesile olacaktır. Bu doğrultuda bizlerde çocuklarımızı, ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için devletimizin tüm imkânlarımızı halkımızın hizmetine sunma çabası içindeyiz.

Bu noktada ailelerimizde evlatlarımızın okulda aldıkları eğitime ek olarak, sosyal yaşamda milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri ve onların gelişmiş bireyler olarak hayata hazırlanmaları için gayret göstermelidirler.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04