VALİ ÇOMAKTEKİN`DEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK ZİYARETİ

Vali İ. Halil Çomaktekin KOSGEB ile Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğince gerçekleştirilen ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi? kursiyerleriyle bir araya geldi.

10.09.2015 16:15:40 0
VALİ ÇOMAKTEKİN`DEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK ZİYARETİ

Vali İ. Halil Çomaktekin KOSGEB ile Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğince gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursiyerleriyle bir araya geldi.

Vali İ. Halil Çomaktekin KOSGEB ile Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğince gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursiyerleriyle bir araya geldi. Programa ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, KOSGEB Amasya Müdürü Bayram Ali Kukuş ve genç girişimciler katıldı.

İlk olarak konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, genç girişimcilere desteklerinin artarak devam edeceğini ve onların geleceklerini şekillendirecek adımlarında yanlarında olduklarını ifade etti. Daha sonra konuşan KOSGEB Amasya Müdürü Bayram Ali Kukuş uygulamalı girişimcilik eğitiminde kursiyerlerin 70 saatlik bir eğitime tabi tutulduklarını, bu eğitimi başarıyla tamamladıklarında KOSGEB’den 100 bin TL destek alabileceklerini söyledi. Ayrıca Amasya ilimizde bugüne kadar 370 işletmenin bu destekten yararlandığını ve 2015 yılında 13 adet eğitim programı tamamlanıp, bu eğitimler neticesinde 328 kişinin sertifika almaya hak kazandığını ifade etti.

Son olarak konuşan Vali Çomaktekin şunları kaydetti: “Oda Başkanlığımız, Üniversitemiz ve KOSGEB işbirliği ile güzel bir çalışma yürütülmüş. Genç girişimcilerimize uygulamalı girişimcilik eğitimi, beraberinde de bu eğitimi aldıktan sonra KOSGEB aracılığıyla krediler veriliyor. Bir kısmı hibe olmak üzere faizsiz, geri dönüşümlü 100 bin TL’ye varan kredi desteklemeleri oluyor. Toplumların refah ve gelir düzeylerinin sağlanması için o toplumda yaşayan her insanın girişimcilik ruhuyla davranması, çalışkan ve üretken olması çok önemlidir. Hepimizin topluma sunacak bir şeyler üretmesi gerekiyor. Bu tür çalışmalar sayesinde gençler az bir destekle, uzun yıllar herkese faydası dokunan, katma değeri yüksek işler başarıyorlar. İlimizde de KOSGEB’in, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile İl Özel İdaresinden her yıl mikro kredi adı altında, özellikle de bayanlarımıza önemli desteklerimiz vardır. Bunların dönüşümünün gerek ailelere, gerekse topluma çok faydalı olduğunu görüyoruz. Bende bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı ve bereketli olmasını dilerim.” Programın sonunda Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse desteklerinden ötürü Vali Çomaktekin’e plaket takdim etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40