VALİ ÇOMAKTEKİN`DEN ``TURİZM HAFTASI``MESAJI

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin Turizm Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı

14.04.2016 09:28:52 0
VALİ ÇOMAKTEKİN`DEN ``TURİZM HAFTASI``MESAJI

Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin Turizm Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Çomaktekin mesajında şunları kaydetti:

“Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimine sahip eşsiz bir şehir olan Amasya,  geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kültür hazinesidir. İnsanoğlunun kurduğu ilk yerleşim yerlerinden olan Amasya, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ve değişik medeniyetlerin harmanlandığı bir açık hava müzesi görünümündedir. Dağlar, Yeşilırmak ve binlerce yıllık tarihi ve kültürel miras Amasya’yı dünyanın en özgün ve etkileyici şehirlerinden biri haline getirmektedir.

Ferhat ile Şirin’in efsanelere konu olmuş aşkına ev sahipliği yapan Amasya’da, Kral Kaya Mezarları, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda köprü, medrese, han, hamam, bedesten ve camiler, Bimarhane, Osmanlı mimarisinin en iyi örneklerinden olan Yalıboyu evleri ilk bakışta dikkati çeken tarihi mekânlardır. Bu denli köklü bir kültür mirasına sahip olan ilimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Marka Kent” olarak ilan edilmiştir.

Bizde bu denli önemli bir kültürel mirasa sahip olan ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışmaklayız. Bu noktada ilimizin turizmde hak ettiği seviyeye gelebilmesi için kamu kurumlarımıza, esnafımıza ve tüm halkımıza görevler düşmektedir. Tüm Amasyalıların misafirlerimize gösterecekleri ilgi ve misafirperverlik ilimizin tanıtımına ve ekonomisine olumlu olarak yansıyacaktır.

Bu düşüncelerle Turizm Haftasını kutlarken, yeni turizm sezonunda tüm esnafımıza bol kazançlar diliyor, adeta bir açık hava müzesi görünümünde olan Amasya’yı görmeyen herkesi, Amasya’da bir tarih yolculuğuna çıkmaya davet ediyorum.”Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANS-AMASYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04