VALİ ÇOMAKTEKİN`E SOLİNGEN`DEN ANLAMLI ZİYARET

Almanya?nın Solingen şehrinden gelen heyet ile Solingen?de yaşanan acı olay sonucu yakınlarını kaybeden Genç ailesinin fertleri Vali İ. Halil Çomaktekin?i ziyaret etti.

1.10.2015 14:58:38 0
VALİ ÇOMAKTEKİN`E SOLİNGEN`DEN ANLAMLI ZİYARET

Almanya’nın Solingen şehrinden gelen heyet ile Solingen’de yaşanan acı olay sonucu yakınlarını kaybeden Genç ailesinin fertleri Vali İ. Halil Çomaktekin’i ziyaret etti.

Vali İ. Halil Çomaktekin’in 2014 yılı Mayıs ayında Solingen’e gerçekleştirdiği ziyarette görüştüğü Belediye Başkanı Norbert Feith’in temsilcisi olan heyette Solingen Hoşgörü ve Sivil Cesaret İttifakından Keziban Altay, Gabriele Stobbe, Norbert Schmelzer, Özlem Genç, Anne Wehkamp ve Mareike Pach yer alırken, heyete Mevlüde ve Durmuş Genç çifti de eşlik etti.

Anlamlı ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekkür eden Vali Çomaktekin, Solingen’de yaşanan acı olayın Amasya ile Solingen arasında bir gönül bağı kurulmasına vesile olduğunu ifade ederek, milletimizin inancında daima kardeşlik ve hoşgörü anlayışının ön plana çıktığını belirtti. Misafirlerine Amasya’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinden de bahseden Çomaktekin, geçtiğimiz yıl Solingen’i ziyaret ettiklerinde sıcak bir şekilde ağırlandıklarını söyleyerek, heyet üyelerine bir kez daha teşekkür etti.

Heyette yer alan üyeler ise yaptıkları konuşmalarda Amasya’yı oldukça beğendiklerini vurgulayarak, ziyaretlerinin amacının Amasya ve Solingen arasında oluşan dostluk bağlarının sağlam temellerle, uzun süre devam etmesi olduğunu belirttiler. Ziyaretin sonunda Vali Çomaktekin misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04