VALİ ÇOMAKTEKİN ENERJİ ÜRETİM TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İ. Halil Çomaktekin İsveç`te katı atıkların bertarafı ve atıklardan enerji üretimi konusunda uzmanlaşmış Fortum Şirketi Tesislerinde incelemelerde bulundu.

24.05.2016 19:59:06 0
VALİ ÇOMAKTEKİN ENERJİ ÜRETİM TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İ. Halil Çomaktekin İsveç'te katı atıkların bertarafı ve atıklardan enerji üretimi konusunda uzmanlaşmış Fortum Şirketi Tesislerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerde ayrıca Çorum Valisi Ahmet Kara, Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Amasya İl Genel Meclisi Üyesi Yücel Gümüş, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Çorum İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi  Hayrettin şahin, Tokat İl Genel Meclis Üyeleri L. Daim Namlı, Salih Yıldırım, Mesut Er, Birlik Müdürü Yasemin Çoban ve Birlik Uzmanı Biyolog Esat Çilli yer aldı.

Yeşilırmak havzasında Hassas Tarım ve Güvenilir Gıda Çevresel Kirliliğin önlenmesi için TR83 bölgesinde yürütülmesi planlanan projelerin Ar-ge çalışmaları kapsamında 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü İsveç’in başkenti Stockholm’deki günün ikinci kısmında ise Stockholm’de üretilen katı atıklarının bertarafı ve enerji üretiminde kullanılmasının yerinde incelemek için Fortum adlı şirketin birleşik ısı ve güç santralı (Chp Plant) Högdalen enerji tesisine ziyaret gerçekleşti.

Tesis ziyareti sırasında heyete şirket temsilcileri John Cook ve Jonas Selander-Lyckborg rehberlik etti. Ziyaret sırasında şirket hakkında genel bilgiler verilirken, özellikle Högdalen enerji üretim santralinin hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu kapsamda; Santralin 1970 yılında kurulduğu, en son teknolojiye sahip atık yakma tesisi olduğu, evsel, işlenmiş sınai atıkları ve odun yongası gibi biyoyakıtlar kullanılarak elektrik ve merkezi ısıtma için ısı üretildiği, tesisin yıllık 700.000 ton atık kullanım kapasitesine, 2.174 GWh ısı ve 197 GWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olduğu tesisler yerinde incelendi ve detaylı bilgi alındı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00