VALİ ÇOMAKTEKİN?İN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

2.12.2015 09:55:41 0
VALİ ÇOMAKTEKİN?İN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Çomaktekin mesajında şunları kaydetti:

“Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla; Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Toplumu oluşturan bütün bireylerin ortak sorunu olan engellilik “Dünya Engelliler Günü” vesilesi ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkı sağlaması ve bu konuda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesinde bireylerin ortak sorumluluk yüklenmeleri oldukça önemlidir. Bu sorumluluk engelli bireylerin sorunlarının çözümü ve sosyalleşmelerinin arttırılması açısından vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığının arttırılması ile başarıya ulaşacaktır. Devletimizin en önemli görevlerinden biri de hiç kuşkusuz engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim, sağlık, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi önemli hizmetlerden yararlanmalarını ve bu haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır.

Fiziksel veya zihinsel bir engelin yol açtığı mahrumiyet ve sorunların en aza indirilmesi, her şeyden önce insani bir sorumluluktur. Bu sorunlara çözüm üretmek sosyal bir devlet olmanın gereği olmakla birlikte; bir ülkedeki insana verilen değer ve önemin de en belirgin göstergelerindendir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkıya bağlanmaları ve kimi sorunlarını kendi çabalarıyla aşabilmeleri için herkesi engelli vatandaşlarımıza destek olmaya ve yürütülen çalışmalara katkıda bulunmaya çağırıyor “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nün engelli insanlarımızın problemlerini çözmeye yönelik çalışmaların, başarıya ulaşmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor