VALİ ÇOMAKTEKİN İSVEÇ`TE İNCELEMELER GERÇEKLEŞTİRİYOR

Vali İ. Halil Çomaktekin İsveç`in en büyük içme suyu tedarikçisi olan Vatten Şirketi Tesislerinde incelemelerde bulundu.

24.05.2016 18:47:37 0
VALİ ÇOMAKTEKİN  İSVEÇ`TE İNCELEMELER GERÇEKLEŞTİRİYOR

Vali İ. Halil Çomaktekin İsveç'in en büyük içme suyu tedarikçisi olan Vatten Şirketi Tesislerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerde ayrıca Çorum Valisi Ahmet Kara, Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Amasya İl Genel Meclisi Üyesi Yücel Gümüş, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Çorum İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi  Hayrettin şahin, Tokat İl Genel Meclis Üyeleri L. Daim Namlı, Salih Yıldırım, Mesut Er, Birlik Müdürü Yasemin Çoban ve Birlik Uzmanı Biyolog Esat Çilli yer aldı.

             Yeşilırmak Havzasında çevresel kirliliği önlenmesi için TR83 bölgesinde yürütülmesi planlanan “TR83 Bölgesinde Tarımda Kullanılan Gübre-İlaç Ambalajlarının Toplanması ve Bertarafı (TAGİAB)” adlı proje kapsamında, katı ve sıvı atık bertarafı ile geri dönüşüm tesislerinin, yenilenebilir enerji, tarımsal işletmeler ve su ürünleri yetiştiriciliği yapan firma ve tesislerin, İskandinav ülkelerinde incelenerek detaylı bilgi alınması ve iyi uygulamalar paylaşımları amacıyla bir program dahilinde, 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü İsveç’in başkenti Stockholm’deki Stockholm Vatten  adlı şirket ziyaret edildi.

             İsveç’in en büyük içme suyu tedariki ve atık su hizmetleri veren Stockholm Vatten şirketinin genel merkezinde şirket temsilcileri Peter Nyström ve Lars Lindblom tarafından işletme ve idare, genel çalışma ilkeleri, iyi uygulamalar ve özellikle atıklar ile ilgili şirket departmanının faaliyetleri konusunda detaylı sunumlar gerçekleştirildi. Sunumlarda, şirketin başarılı bir şekilde her gün 1.3 milyon Stockholm sakinin en yüksek standartlara sahip 360.000 m3 içme suyunu Lovö ve Norsborg su arıtma tesislerinde ürettiğini, 355,000 m3 atık suyunun da Bromma ve Henriksdal atık su arıtma tesislerinde arıtıldığı vurgulandı. Doğa dostu ürünleri kullanmak üzere farkındalık oluşturmak için  kampanyalar ve bilinçlendirme günleri oluşturan Vattern, ayrıca  Atık sulardan elde edilen ve otobüslerde yakıt olarak biogaz ve gübre  üreten enerji dönüşüm sistemleri konusunda da çalışmalar gerçekleştirmektedir.

 

ARTUKLU HABER AJANS


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04