VALİ ÇOMAKTEKİN ``LEZZET GÜNLERİ``NE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ?Lezzet Günleri? adlı programa katıldı.

18.11.2015 14:23:01 0
VALİ ÇOMAKTEKİN  ``LEZZET GÜNLERİ``NE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Lezzet Günleri” adlı programa katıldı. 

Programda ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu idarecileri ve öğrenciler yer aldı.

Program kapsamında Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri hazırladıkları yöresel yemeklerin sunumunu yaparak, yemeklerin yapılış süreci hakkında bilgiler verdiler. Öğrencileri tebrik eden Vali Çomaktekin ise, Amasya’nın önemli bir kültür ve turizm şehri olduğunu ifade ederek, turizmin gelişmesi için konaklama ve mutfak sektörünün de gelişmesi gerektiğini belirtti. Amasya Üniversitesinde eğitime başlayan aşçılık bölümünün bu kapsamda büyük önem taşıdığını vurgulayan Çomaktekin, gıda sektöründe eğitim almış genç aşçılara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Programın ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Amasya Üniversitesi Kapalı Yüzme Havuzu kompleksini gezen Vali Çomaktekin, tesislerin özellikleri hakkında detaylı bilgiler aldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64