VALİ ÇOMAKTEKİN MERZİFON OSB ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Vali İ. Halil Çomaktekin Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyeti üyeleri ile bir araya geldi.

24.12.2015 09:43:54 0
VALİ ÇOMAKTEKİN MERZİFON OSB ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Vali İ. Halil Çomaktekin Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyeti üyeleri ile bir araya geldi.

Merzifon’da gerçekleşen programa Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Gümüşhacıköy Kaymakamı ve Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin Tekin, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, protokol üyeleri ve Merzifon OSB’de faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Programda ilk olarak Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntaş programa katılan misafirlerine teşekkür ederek, OSB hakkında genel bilgiler verdi. Daha sonra sırasıyla konuşan, işadamları, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Okan Sezgin, KOSGEB İl Müdürü B. Ali Kukuş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Osman Yılmaz, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve Amasya Eski Milletvekili Akif Gülle Merzifon OSB’ye ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Merzifon Organize Sanayi Bölgesi ekonominin büyümesine, gelişmesine ve istihdama önemli katkılar sunmuştur. Merzifon OSB’nin büyük bir hamle yapması gerekiyor. Kendisini geliştirmesi, büyümesi ve istihdama katkı sunması gerekiyor. Çünkü sanayi kavramı çok dinamik kavramdır. Değişimin, gelişimin, teknolojinin ve rekabetin en hızlı yaşandığı sektör sanayi bölgesidir. Devletimiz ve hükümetimiz bunun farkında olduğu için bu alanda çok grup kurmuş ve kurumlarımız sanayiciye yardımcı olmaya çalışmaktadır.

Sanayicimiz teknolojiye ayak uydursun ve bu konuda sıkıntıları varsa teşviklerimiz olsun. Rekabet edebilmesi için maliyetlerini düşürmesi gerekiyor. Geçenlerde kamu, sanayi, üniversite işbirliği kapsamında yeni kurulumuzu güncelleştirdik ve başkanlığını da ben yapıyorum. Düzenli olarak Amasya’da sanayiyle uğraşan kardeşlerimizi, sektörü ilgilendiren kurum ve kuruluşlarla sürekli bir araya getirip, sanayi alanındaki sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Hükümetimizin bu konuda çalışmaları ve teşvikleri oluyor. Bunlardan en kısada sürede istifade edebilmeniz için bu çalışmaları çok anlamlı buluyorum. Önümüzdeki dönemde bu anlayışla beraber Merzifon OSB’nin gelişmesi için çok önemli katkılarımız olacaktır. Bugüne kadar Merzifon OSB’ye katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Biz istiyoruz ki yeni ve büyük projeler yapalım, ilkleri başaralım. Fikir ve projeniz varsa mutlak suretle destek buluyorsunuz. Çok önemli bir projeyi Avrupa Birliği kapsamında harekete geçiriyoruz. Amasya’da mobilya altyapısını güçlendirme projemiz var. 5.5 milyon avroluk bir projedir. İhale süreci başladı ve baharda temelini atacağız. Avrupa Birliğinin Horizon AB çerçeve programları var. Tamamen ARGE’ye, yenilikçiliğe ve inovasyona dayalı büyük ölçekli projelerdir. ARGE ve Üniversitenizle beraber işbirliğine gidildiğinde Avrupa Birliği de katkı sunacaktır. Hepinize saygılar sunuyorum.

Konuşmaların ardından Merzifon OSB Müteşebbis Heyetine yeni seçilen üyeler ve işadamları ile sohbet eden Vali Çomaktekin, programın sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07