VALİ ÇOMAKTEKİN , ``MUHASEBE HAFTASI`` ETKİNLİĞİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin 1-7 Mart arası düzenlenen Muhasebe Haftası münasebetiyle Amasya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen programa katıldı. Programa Vali Çomaktekin?in yanı sıra Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üye

4.03.2016 18:15:04 0
VALİ  ÇOMAKTEKİN , ``MUHASEBE HAFTASI`` ETKİNLİĞİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin 1-7 Mart arası düzenlenen Muhasebe Haftası münasebetiyle Amasya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen programa katıldı. Programa Vali Çomaktekin’in yanı sıra Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve oda mensupları katıldı. 

Programda ilk olarak konuşan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Elbir, Muhasebeciler Odası olarak İlimizde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise bu görevi başarıyla icra eden muhasebeciler ve mali müşavirlerin haftasını kutladı.

Son olarak konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin şunları kaydetti: “Muhasebecilik mesleği çok önemli bir meslek. Muhasebecilik görünürde gelirlerin, giderlerin, hesapların günlük, aylık ve yıllık olarak belli bir sistem dahilinde kayıt altına alınmasıdır. Devlet ile mükellefler arasında köprü vazifesi gören meslek mensuplarının devreye girerek, mükelleflerimizin vergisini zamanında devlete ödemesini sağlamaktır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesine bağlı olarak düzenli toplanan kamu gelirlerinden vatandaşlara kamu hizmetlerini sunmasıdır. Muhasebecilerimiz ve mali müşavirlerimiz görevlerini ne kadar düzgün yaparlarsa devlet daha güçlü olacak ve vatandaş da huzurlu bir kamu hizmeti alacaktır.

Muhasebecilik mesleğinin en önemli tarafı bahsettiğimiz kayıtların analizlerinin yapılmasıdır. Mükellefler, müteşebbisler bu kayıtları dikkate alarak yatırımlarını belirler ve böylece bir yol haritası çıkmış olur. Dolayısıyla yatırıma, müteşebbise ve istihdama da doğrudan doğruya katkı sunuyorlar. Mantıklı ve akıllı hesaplar ölçüsünde hareket etmeyi mükelleflere sağlamış oluyorlar. Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Amasya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odamızda sadece Amasya’nın iktisadi hayatına değil, kültürel ve sosyal hayatına da önemli katkılar sunuyor. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla iletişim halinde çalışıyorlar. Amasya’nın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve imkânları ölçüsünde katkı sunmaya çalışan bir odamız var. Bütün muhasebecilerimizin ve mali müşavirlerimizin haftasını kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Programın sonunda Vali Çomaktekin ve protokol üyelerince başarılı muhasebecilere plaketleri verildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82