VALİ ÇOMAKTEKİN,POLİSLERİN YEMİN TÖRENİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 14. Dönem mezunlarının yemin törenine katıldı.

4.09.2015 14:48:16 0
VALİ ÇOMAKTEKİN,POLİSLERİN YEMİN TÖRENİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 14. Dönem mezunlarının yemin törenine katıldı. Törene Vali Çomaktekin’in yanı sıra Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Kaymakam Vekili Hayati Taşdan, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğg. Cengiz Karacabey, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, emniyet mensupları ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü İlyas Aktaş, Merzifon POMEM’de büyük bir sorumluluk gerektiren polislik mesleğini özveri ile yerine getirecek öğrencilerin yetiştiğini belirterek, mezun olan polis adaylarının görevlerinin bilincinde olarak bu kutsal görevi ifa edeceklerini söyledi. POMEM mezunu ve dönem birincisi Dursun Yelis ise bu şerefli mesleğin mensubu olduğu için gurur duyduğunu ifade ederek halkın güven ve huzuru için çalışacağını dile getirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Çomaktekin konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün, polislik mesleğine ilk adımını atacak gençlerimizin mezuniyet ve yemin töreni için bir araya geldik. Devletin var oluşu ile birlikte, asayiş ve toplum huzurunu koruma ve onu devam ettirme mecburiyeti vazgeçilmez olmuştur. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması, kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesinin temini, günümüz devlet anlayışının da ana gayelerinden biridir. Her devlet kendi varlığını devam ettirecek kanunlara ve bu kanunları koruyacak bir kuvvete ihtiyaç duymuştur. İşte bugün eğitimlerini başarı ile tamamlayan gençlerimizin saflarına katıldığı Emniyet Teşkilatı da bu ihtiyaca binaen vücut bulmuştur.

Polis, toplumsal güveni artırması, şiddeti azaltması, yolsuzluk ve örgütlü suçları önlemesiyle istikrar ortamına katkı sağlamakta, bu da sosyal ve ekonomik gelişmeyi beraberinde getirmektedir. Kaliteli bir eğitim ve nitelikli insan kaynağı bu görevin hakkıyla yapılmasının ön şartıdır.

 

Polislik insan odaklı bir meslektir. Polisliğin uygulayıcısı da muhatabı da insandır. Dolayısıyla insan haklarının önemsendiği ve hak arama bilincinin yaygınlaştığı toplumumuzda, polislerimizden artık sıfır hata ile görev yapma beklentisi hâkim olmuştur. Emniyet demek; inanmak, güvenmek, itimat etmek demektir. Dolayısıyla polis, devletin vitrinidir. Sokaktaki vatandaş polisin şahsında devleti görür, bu nedenle, devletin güler yüzlü ve sevecenliğini göstermek görevi, önce polise aittir. Sizlere burada büyük görev düşmektedir.

Günümüzde devletimizin, ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün sağlanmasında çok büyük emeği olan Emniyet Teşkilatımıza kazandıracağımız polislerimizin mesleki eğitimleri de o denli önem arz etmektedir. Günümüz polisinin çağı yakalaması, ancak bilimin ışığında daima kendisini yenilemesiyle mümkün olacaktır. Devlet ve milletimizin her türlü düşmanlarına karşı göğsünü siper ederek, ay yıldızlı bayrağımızı eşsiz vatanımızın her yerinde dalgalandıracaklarına, halkımızın huzur ve güvenliği ile birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainlerin korkulu rüyaları olarak, onlara asla fırsat vermeyeceklerine, polislik mesleğinin zor ama fedakârlık isteyen kutsal bir iş olduğuna inanarak, suç ve suçlularla mücadele edeceklerine olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle polislik gibi şerefli ve onurlu bir mesleğe adım atacağınız bu ilk günde görevinizde üstün başarılar dilerken, vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman Gazilerimize sağlıklı bir hayat sürmelerini diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Konuşmaların ardından POMEM dönem birincisi Dursun Yelis yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından eğitim boyunca üstün başarı gösteren polis adaylarına çeşitli hediyeler verildi. Tören polis adaylarının yemin etmesi ve geçiş töreniyle son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19