Tarih: 14.03.2016 11:49

VALİ ÇOMAKTEKİN,SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ``TIP BAYRAMI``NI KUTLADI

Facebook Twitter Linked-in

14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun, Halk Sağlığı İl Müdürü Öner Nergiz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga ve Amasya Tabipler Odası Başkanı D. Ali Kodat Vali İ. Halil Çomaktekin’i ziyaret etti.

Misafirlerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Vali Çomaktekin, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “İnsanların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi sürekli ilerleme içindedir. “Önce insan“ anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaşlığın en temel şartıdır. Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir.

Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ülkemizde sağlık alanında yapılan çalışmalar, verilen eğitim ve sahip olduğumuz teknolojik donanımla önemli gelişmeler kaydedilmiştir. “Beni Türk Doktorlarına emanet edin” sözleriyle hekimlerimizin bilgi birikimini ve tecrübesini vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini kendilerine ilke edinen hekimlerimiz uluslararası üne kavuşmuş ve sağlık sektörünün gelişmesinde büyük katkıda bulunmuşlardır. İnsan ve toplum sağlığını korumak, gece gündüz demeden şartlar ne olursa olsun, insanları sağlığına kavuşturmak ve hayatlarını kurtarmak için büyük bir fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımız, kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.”

Vali Çomaktekin’in açıklamalarının ardından misafirleri, kurumlarının yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Çomaktekin’e bilgi aktardılar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —