VALİ ÇOMAKTEKİN SOLİNGEN KURBANLARININ MEZARINI ZİYARET ETTİ

Vali İ. Halil Çomaktekin 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya?nın Solingen Kentinde yaşanan elim bir olay sonucu hayatını kaybeden 5 vatandaşımızın Taşova İlçemiz Mercimek Köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

4.10.2015 17:11:51 0
VALİ ÇOMAKTEKİN SOLİNGEN KURBANLARININ MEZARINI ZİYARET ETTİ

 

Vali İ. Halil Çomaktekin 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya’nın Solingen Kentinde yaşanan elim bir olay sonucu hayatını kaybeden 5 vatandaşımızın Taşova İlçemiz Mercimek Köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Vali Çomaktekin’e ziyaretinde Taşova Kaymakamı Kudret KURNAZ, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şevki Canlı eşlik etti.

 Ziyarette Durmuş ve Mevlüde Genç tarafından karşılanan Vali Çomaktekin ve beraberindekiler Genç ailesinin evinde aile fertleri ile sohbet ederek, bir kez daha devlet olarak ailenin yanında olduklarını belirttiler. Yaşadıkları bu acı olayın ardından acısını kalbine gömerek, hiçbir zaman kin ve nefret duyguları taşımadığını belirten Mevlüde Genç, katıldığı her ortamda ve Almanya’da konuşmacı olarak katıldığı programlarda sürekli kardeşliği ve barışı ön plana çıkaran konuşmalar yaptığını söyledi. Mevlüde Genç’in bu asil duruşunun her zaman takdirle karşılandığını ve toplumlar arasındaki barışın ve kardeşliğin önemini vurgulayan Vali Çomaktekin, “Bu elim olay sonucu yaşananlar Solingen ve Amasya arasında samimi bir dostluğun oluşmasına vesile olmuştur. Bize düşen görev tüm dünyaya İslam dininin bir barış, kardeşlik dini olduğunu anlatmak ve dünyadaki yanlış algıyı düzeltmektir. Bizim dinimizde bir insanı yaşatmak tüm insanlığı yaşatmak; bir insanı öldürmek ise tüm insanlığı öldürmek gibidir. Bizim dinimiz bize bunu öğütlüyor. İslam asla vahşet, terör dini olmamıştır. Bunları dünyaya anlattığımızda, diğer toplumlarda bizim sahip olduğumuz değerlerin farkına varacaklardır.” diye konuştu.

Bir daha böyle elim bir olayla karşılaşmamak temennisinde bulunarak genç ailesine ve Almanya’dan gelen misafirlere ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Vali Çomaktekin ve beraberindekiler daha sonra aile fertleri ile birlikte, yaşamını yitiren Genç ailesi fertlerinin mezarlarını ve 2010 yılında şehit olan Polis Memuru Malik Saykal’ın mezarını ziyaret ederek dua ettiler. Aile ile vedalaşan Vali Çomaktekin kapılarının aileye daima açık olduğunu belirterek, aileyle vedalaştı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00