VALİ ÇOMAKTEKİN SULUOVA OBB`DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İ. Halil Çomaktekin dünyaca tanınmış Burger King markası tarafından Suluova ilçesinde yapımına başlanan et işletme tesisi inşaatında incelemelerde bulundu

13.09.2015 14:05:55 0
VALİ ÇOMAKTEKİN SULUOVA  OBB`DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İ. Halil Çomaktekin dünyaca tanınmış Burger King markası tarafından Suluova ilçesinde yapımına başlanan et işletme tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Çomaktekin’e incelemelerinde İlçe Kaymakamı Hayati Taşdan, İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok, Suluova TSO Başkanı Turgut Aksu ve diğer ilgililer eşlik etti.

 

Vali Çomaktekin’i Organize Besi Bölgesine gelişinde Suluova Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, TSO Başkanı, Burger King işletmesi yetkilileri ve diğer ilgililer karşıladı. Burada yapımı devam eden tesisin inşaat alanına geçildi.

Tesis hakkında bilgi veren Burger King yetkilisi Serkan Aksu şunları söyledi: Fabrikamızın yatırım bütçesi 50 milyon dolardır. 2016 yılı içerisinde açılması planlanan fabrikamızda en az 300 kişi istihdam sağlayacaktır. Yılda kullanılacak büyükbaş hayvan sayısı 100 bin olacaktır. Bu tesisin yapılmasıyla bölgedeki hayvancılıkta gelişecektir. Ayrıca tesis çevre kirliliğine duyarlı olacak şekilde yapılacaktır ve tesis kendi enerjisini de üretebilecektir. Kesim esnasında yapılan işin izlenebilirliği sağlanacak, her şey şeffaf olacak ve son teknoloji kullanılacaktır. Bunun yanında örnek bir 2000 baş kapasiteli besi çiftliği OSB sahası içerisinde olacak şekilde kurulması planlanmaktadır.

Daha sonra konuşan Vali Çomaktekin şunları kaydetti: “Suluova hayvancılık ve besi organize sanayisine sahip bir yer. Besi organize sanayi bölgesinde bu kapasitede büyük ölçekte, uluslararası bir markanın hayvancılık sektöründe yatırım yapması bizleri sevindirmiştir. Sadece Suluova için değil bölgede hayvancılık sektörüyle beraber diğer yan sektörlerinde gelişmesine ve istihdamın artmasına katkı sağlayacaktır. Bu güzel yatırım ülkemize ve Suluova’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Buradaki incelemelerinin ardından Suluova ilçesine giden Vali Çomaktekin ve beraberindekiler Suluova TSO hizmet binasını, SGK İlçe Müdürlüğü binasının inşaatını, Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu binası ile konferans salonunda incelemelerde bulundu. Vali Çomaktekin programının sona ermesiyle Suluova ilçemizden ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00