VALİ ÇOMAKTEKİN TABLET BİLGİSAYAR DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtım Törenine katıldı.

11.11.2015 14:30:36 0
VALİ  ÇOMAKTEKİN TABLET BİLGİSAYAR  DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtım Törenine katıldı. Törende ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Programda ilk olarak Fatih Projesi kapsamında İlimizde yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yapıldı. Sunumda yer alan bilgilere göre, Fatih Projesi Faz 2 2.Kısım kapsamında 2015 yılı Kasım ayında İlimiz genelindeki 77 okula 1360 adet akıllı tahta kurulumu yapılacak olup, ayrıca 63 okulda görev yapan 1705 öğretmen ve eğitimlerine devam eden 2820 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Yapılan sunumun ardından konuyla ilgili bir konuşma yapan Vali Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Amasya ilimizde de geleceğimizin istikbali olan sevgili öğrencilerimizin hızlı ve süratli bir şekilde bilgisayar teknolojisini kullanmaları için önemli bir çalışmanın yürütüldüğünü görüyoruz. Son yıllardaki bilgisayar teknolojisindeki gelişim eğitim sistemimizi çok yakından etkilemiş ve önemli değişimleri beraberinde getirmiştir. Artık geleneksel eğitimin dışına çıkıp, bilgisayarla beraber farklı bir eğitim sitemine geçiyoruz. Bilgisayarın varlığı öğrencilerimizin bilime ulaşmalarını daha cazip kılıyor.

Çağımızda farklı yeteneklerin, bilginin son derece hızlı değiştiği ve karmaşıklaştığı bir dönemde, duyu organlarımızı da devreye sokarak bilgisayar destekli eğitimlere geçmiş vaziyetteyiz. Artık bilgisayar okur yazarlılığı devreye giriyor. Bilgisayardan hem amaç hem de araç olarak faydalanmaya başladık. Teknolojinin en etkin bir şekilde devreye girdiği bilgisayarlı eğitime geçmiş vaziyetteyiz. Sevgili gençlerimiz bilgisayar sayesinde bilgiye kolay ve süratli bir şekilde ulaşma imkânı yakalıyorlar.

Böyle bir değişim öğretmenlerimizi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü klasik sınıf ortamının dışına çıkmaya başladık. Sınıfta bilgisayar varsa öğretmen arkadaşlarımız kendilerini ona göre yenilemek durumunda oluyor. Öğretmenler sadece bilgiyi aktaran değil, aynı zamanda öğrencilerinin bilgiye ulaşabilmelerini sağlayan, yapacakları dijital çalışmalarla eğitimin daha kolay ve zevkli bir hale gelmesine ortam hazırlayan rehberlerdir. Kısacası bilgisayar günümüzde hem ders kitabı, hem ansiklopedi, hem de laboratuvar gibi çok önemli bir eğitim aracı olmuştur. Bu proje kapsamında dağıtımını yapacağımız bilgisayarlarımızın öğretmen arkadaşlarımıza ve sevgili öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Vali Çomaktekin’in konuşmasının ardından tablet bilgisayarlar öğretmen ve öğrencilere teslim edildi. Çomaktekin programın sonunda ayrıca Fatih Projesi kapsamında Amasya genelinde yapılan çalışmalar hakkında TRT’ye bir röportaj verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19