VALİ ÇOMAKTEKİN VE BERABERİNDEKİ HEYET KATAR ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Turizm ve ticaret alanında temaslarda bulunmak amacıyla Katar?a çalışma ziyaretinde bulunan Vali İ. Halil Çomaktekin başkanlığındaki Amasya heyeti Katar Üniversitesini ziyaret etti.

9.03.2016 15:04:19 0
VALİ ÇOMAKTEKİN VE BERABERİNDEKİ HEYET KATAR ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Turizm ve ticaret alanında temaslarda bulunmak amacıyla Katar’a çalışma ziyaretinde bulunan Vali İ. Halil Çomaktekin başkanlığındaki Amasya heyeti Katar Üniversitesini ziyaret etti.

Katar ile ülkemiz arasındaki ticari ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay İle şehrimizin işadamlarından inşaat sektöründen Muharrem Kol, Turizm sektöründen İsmet Abay, Gıda sektöründen Burak Çiftçioğlu ve Bilişim sektöründen Erhan Koyuncu yer aldı.

Ziyaret kapsamında Katar Üniversitesinin yöneticilerinden, Üniversitenin özelliklerine dair bilgiler alan Vali Çomaktekin, Üniversiteye bağlı Kütüphane ve diğer eğitim tesislerinde incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamada Katar ile Türkiye arasında eğitim, turizm, çevre, ekonomik kalkınma gibi alanlar başta olmak üzere önemli işbirliği anlaşmalarına imza atıldığını hatırlatan Vali Çomaktekin, bu doğrultuda Amasya ekonomisi ve turizmini güçlendirmek maksadıyla yapılan faaliyetler çerçevesinde Katar’a çalışma ziyareti düzenlediklerini belirtti. İki ülke arasındaki güzel ilişkilerin, Amasya’ya da olumlu yansımaları olmasını beklediklerini söyleyen Çomaktekin, Katar Üniversitesindeki temasların ardından programlarının devam edeceğini ifade etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KATAR

 

Amasya heyetinde bulunan, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Amasya İl Koordinatörü Erdin Güden ise, Katar’da faaliyet gösteren turizm acentelerine ziyaretler gerçekleştirerek, Amasya’nın tarihi, doğal ve kültürel özellikleri hakkında bilgiler aktardılar. Amasya’ya düzenlenmesi muhtemel turistik geziler için görüşmelerde de bulunan heyet üyeleri, ayrıca ziyarette bulundukları acentelere incelemeleri için ilimizi tanıtıcı materyaller hediye ettiler.


39.8° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75