VALİ ÇOMAKTEKİN YURTAYDER`İN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Amasya Yurtayder?in işbirliğiyle uygulanacak olan ?Onsekiz Artı? adlı projenin tanıtım toplantısına katıldı.

5.03.2016 19:04:18 0
VALİ ÇOMAKTEKİN  YURTAYDER`İN PROJE TANITIM  TOPLANTISINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Amasya Yurtayder’in işbirliğiyle uygulanacak olan ‘Onsekiz Artı’ adlı projenin tanıtım toplantısına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen projenin tanıtım toplantısına ayrıca, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin, bazı protokol üyeleri, Amasya Yurtayder Başkanı Özcan Sorhan, dernek üyeleri ve devlet koruması altındaki çocuklarımız katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Amasya Yurtayder Başkanı Özcan Sorhan, projenin genel amacının koruma altında yetişen gençlerin sosyal hayata uyum becerilerinin geliştirilmesi olduğunu belirterek, “Projenin özel amaçları yaşam becerileri etkinlikleri vasıtasıyla koruma altında yetişen gençlerin sosyal uyumlarının güçlendirilmesi, yaşam standartlarının iyileştirilmesi, toplumla bütünleşmelerine katkı sağlanması, koruma altında yetişen gençlerin ikili ilişkilerde ve toplumsal ilişkilerde psikososyal yönlerden desteklenmesidir.” dedi.

Projenin detaylarına ilişkin ise proje koordinatörü Davut Elmacı tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda verilen bilgilere göre, proje kapsamında bir çalıştay düzenlenecek ve ardından yetiştirme yurtlarında kalan 15-20 yaş arası 15’i kız 25’i erkek 40 genç ile yurttan ayrılmış 18-29 yaş arası 10’u kız 20’si erkek 30 gence alanında uzman kişiler tarafından para yönetimi, iletişim ve stres yönetimi gibi alanlarda bir dizi eğitim verilecektir.

Projenin devlet korumasın altındaki gençlerimizi hayata hazırlaması bakımından büyük önem taşıdığını vurgulayan Belediye Başkanı Cafer Özdemir de, projeye katkı sunan kurumlara teşekkür etti. Programda son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Devlet koruması altındaki yavrularımızın her türlü temel ihtiyaçları en ince ayrıntısına kadar karşılanmakladır. Ancak bu yavrularımız bazen çeşitli sebeplerden ötürü topluma entegre olmakta sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Bu projede bu sıkıntıları en aza indirgemek için düşünülmüş oldukça anlamlı bir çalışma. Gençlerimizin para harcama ve toplumsal hayatta gerekli tecrübeleri kazanmaları için eğitilecek olmalarını çok önemli buluyorum. Bu yavrularımızın toplumla bütünleşme ve kaynaşmaları amacıyla hazırlanan çalışmadan ötürü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile Amasya Yurtayder yöneticilerini kutluyorum.”

Konuşmaların ardından projeye ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı tanıtım toplantısı, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10792,50%-0,98
  • DOLAR

    32,19% 0,04
  • EURO

    34,85% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2416,25% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3940,55% -1,46