VALİ ÇOMAKTEKİNDEN YURTAYDER PROJESİNE DESTEK!

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği (YURTAYDER) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yetiştirme yurdunda kalan gençlerimize yönelik olarak hazırlanan ?İşte Ben? projesinin tanıtım programına katıldı.

21.10.2015 11:57:11 0
VALİ ÇOMAKTEKİNDEN YURTAYDER PROJESİNE DESTEK!

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği (YURTAYDER) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yetiştirme yurdunda kalan gençlerimize yönelik olarak hazırlanan “İşte Ben” projesinin tanıtım programına katıldı. 

Programda ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin, bazı kurum müdürleri, YURTAYDER Başkanı Özcan Sorhan ve dernek üyeleri yer aldı. Programda ilk olarak Dernek Başkanı Özcan Sorhan bir konuşma yaparak, kendileri gibi yetiştirme yurtlarında, devlet koruması altında büyüyen gençleri bir araya getirmek ve onlara sosyal yaşamda destek olmak adına çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden proje koordinatörü Davut Elmacı “İşte Ben” projesi kapsamında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Programda son olarak bir konuşma yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Devletimiz sosyal devlet olmanın gereği olarak, değişik sebeplerden ötürü ailelerinden ayrı kalıp, devletin koruması altına alınan gençlerimize sahip çıkma ve onları hayata hazırlama konusunda çok önemli mesafeler kat etti. Devletimiz bu değerli gençlerimizi ve çocuklarımızı kimseye muhtaç etmeden en iyi imkanlarla yetiştirmeye gayret ediyor. Genelde bu yurtlarda yetişenler toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını, fakat toplumsal hayatla arzu ettikleri kadar iç içe olamadıklarını söylüyorlar. Sevgili çocuklarımız sadece yurtlarda kalmıyor, toplumun içinde kendilerine sağlanan evlerde de özgüveni yüksek olarak yetişiyor. Çocuklarımızın her türlü maddi ihyacının karşılanarak, onların kişisel gelişimlerinin arttırılması ve toplumla uyumlu bir şekilde yetiştirilmeleri önemlidir. Onların hayat boyunca başarılı olabilmeleri ve hayata tutunmaları için devletimiz önemli tedbirler almıştır. Yurtlardan ayrıldıklarında kamuda istihdam edilebilmeleri için yasal düzenlemeler yapılmıştır.

Öncelikle sevgili çocuklarımızın hayata tutunabilmesi için devletin himayeleri altında iken alacakları eğitim çok önemlidir. Çocuklarımız milli ve manevi değerlerle donatılarak, ne kadar iyi eğitim alabilirlerse, kültür düzeyleri ve özgüvenleri de o kadar yüksek olacaktır. Bizlere düşen görevde onların iyi yetişmeleri için gayret göstermektir. Yaşantılarında bir sıkıntı ile karşı karşıya kalıyorlarsa bilin ki bizlerin de bu durumda bir payı vardır. Yetiştirme yurdundan ayrılan kardeşlerimizin kurdukları bu dernek önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Çünkü bu derneği kuran kardeşlerimiz bu işin içinden geldikleri için, eksiklikleri devlete ve ilgili kurumlara daha sağlıklı bir şekilde iletebileceklerdir. Bu projede yer alacak bütün kamu görevlilerine, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze, dernek temsilcilerine şükranlarımı sunuyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından dernek üyeleri ile tanışarak sohbet eden Vali Çomaktekin, programın sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46