VALİ KILIÇLAR,ANKARA 112 MERKEZİNİ DENETLEDİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 17.06. 2015 Çarşamba günü saat 11.00?de Ankara Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi?ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

19.06.2015 09:10:05 0
VALİ KILIÇLAR,ANKARA 112 MERKEZİNİ DENETLEDİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 17.06. 2015 Çarşamba günü saat 11.00’de Ankara Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Ziyarette Vali Kılıçlar, İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan’dan 112 Acil Çağrı Merkezi sistemleri hakkında bilgi aldı. 

Avrupa’da ve Amerika’da olduğu gibi vatandaşların olağanüstü bir olayla karşılaştıklarında tek bir merkezi arayabileceklerini, hastalık, trafik kazası, yangın ve benzeri durumlar için sadece 112’yi çevireceklerini, burada çağrıyı alanların olayın durumuna göre çağrıyı yönlendireceğini belirten İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan, bu uygulamanın Türkiye’de yeni olduğunu, pilot olarak Antalya’da başlayan uygulamanın 12 vilayette devam ettiğini, zamanla tüm Türkiye’de uygulanacağını sözlerine ekledi. 

Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezinde oluşturulan sistemle vatandaşların birden çok numara yerine tek bir numaraya ulaşmalarına imkan vereceğini, acil çağrıların alınmasına müteakip ekiplerin en kısa sürede olay mahalline intikalinin sağlanacağını belirterek, 112 Acil Çağrı Merkezi olarak inşa edilen binada; sağlık, itfaiye, jandarma, polis, il afet, orman ve Valilikçe uygun görülen diğer birimlere de aynı mekanda özel çalışma alanları tahsis edildiğini söyledi. 

İller İdaresi Genel Müdürü Doğan, bu sistemle yangın, deprem, 112 Acil Çağrı, elektrik kesintisi ve benzeri olaylara karşı hızlı, etkin ve koordinasyon içerisinde gerekli müdahalenin yapılabileceğine vurgu yaptı. 

Vali Kılıçlar, beraberindeki heyetle birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi binasının her bölümünü ayrı ayrı gezerek incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Vali Kılıçlar’a, 112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin yangın, deprem, elektrik kesintisi gibi olası afetlere ve acil durumlara karşı haftalarca sorunsuz bir şekilde idame ettirilmesi ile ilgili tedbirlerin alındığı söylendi. 

Yapılan incelemelerin ardından konuşan Vali Kılıçlar, merkezin koordinasyonunun Ankara Valiliğince görevlendirilen Vali Yardımcısı tarafından gerçekleştirileceğini, ilgili her kurumun kendi personeli ile hizmet vereceği 112 Acil Çağrı Merkezinde Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı personelleri ile diğer personellerle birlikte şimdilik toplamda 100’ü aşkın personelin görev aldığını, zaman içerisinde de bu sayının artacağını söyledi. 

112 Acil Çağrı Merkezi’nin hayata geçirilmesiyle, kurumlar arasındaki koordinasyonun hızlı ve etkin bir şekilde temin edileceğini, dolayısıyla olası hadiselere müdahale konusunda ciddi bir zaman ve kaynak tasarrufu sağlanacağını söyleyen Vali Kılıçlar, “Ankara’da Emniyet, Sağlık ve diğer çağrı toplamları 40 binin üzerinde. Bu merkez, çağrıların tümüne cevap verebilecek kapasitededir. 112 Acil Çağrı Merkezi Valiliğimizin sevk ve idaresinde çok yakın bir tarihte faaliyete geçecek. Çağrı merkezini arayan vatandaşlarımız da bu anlamda çok daha hızlı ve kolay bir hizmet alacak.”dedi.  

Ziyarette ayrıca Vali Yardımcıları Hasan Ersan, Nihat Nalbant, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar, Aselsan Genel Müdürü Faik Eken, Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Bayız, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Muhabere Müdür Vekili Hasan Mercan, İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hüseyin Fazıl İnan hazır bulundu. 

 
 

ARTUKLU  HABER AJANSI-ANKARA


40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00