VALİ KOÇAK GEÇİCİ KÖY KORUCULARI İLE BULUŞTU.

Mardin Valiliği görevine yeni başlayan Vali Ömer Faruk Koçak, Kızıltepe İlçesinde incelemelerde bulundu. Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ?Geçici Köy Korucularıyla Buluşma? programına katıldı

Mardin 6.03.2015 21:19:21 0
VALİ KOÇAK GEÇİCİ KÖY KORUCULARI İLE BULUŞTU.

Mardin Valiliği görevine yeni  başlayan Vali Ömer Faruk Koçak, Kızıltepe İlçesinde incelemelerde bulundu. Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Geçici Köy Korucularıyla Buluşma” programına katılan Vali Koçak, Kızıltepe ilçesinde görev yapan geçici köy korucuları ile buluştu.

“Geçici Köy Korucularıyla Buluşma” Programına Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Kızıltepe Kaymakamı  Erdoğan Turan Ermiş, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Dernek Başkanı Musa Kaplan ve  Köy korucuları katıldı.

Zor şartlar altında görev yapan korucular ile buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Koçak, “Bu memleketin huzurunu bozmak isteyenlere karşı mücadelede, Ülkenin huzurundan yana, mutluluğundan yana tarafını belirlemiş insanlarsınız. Kutsal olan yaşama hakkını insanların elinden alınmaması için tarafınızı seçmiş olmanız ve açıkça tercihinizi ortaya koymuş olmanız her türlü takdirin üzerindedir.

    Bizler de sizinle kader birliği yapıyoruz. Mardin’imizde ve Türkiye’nin her metrekaresinde bütün vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak için gayret ediyoruz. Burada hedeflediğimiz insanımızın huzuru ve mutluluğudur. Bunu bozmak isteyen kim olursa olsun insanlığa karşı suç işlemiş demektir. İnsanlığa karşı suç işleyenlere insanlık değeri olan herkesin karşı durması gerekir" dedi.

    Güvenliği sağlamanın sadece askerle, polisle, korucu ile olmayacağını ifade eden Vali Koçak "Toplumun da kendi huzuruna ve güvenine sahip çıkması lazım ki, ben toplumun buna sahip çıkma arzusunda olduğunu biliyorum. Herkes Mardin ve ilçelerinde huzur ve güvenlik içerisinde hayatını devam ettirecek, Tüm vatandaşlarımız ekonomik faaliyetlerini sürdürecek, çocuklarının eğitimini devam ettirecek, sağlık hizmetlerini en kaliteli şekilde alacak, sağlıklı nesiller, nitelikli insanlar yetiştirecek ve böylece Ülkenin geleceğini hep beraber inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

    Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Kızıltepe Kaymakamı  Erdoğan Turan Ermiş, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Dernek Başkanı Musa Kaplan ve  Köy korucuları katıldı.

    Programın ardından Kızıltepe ilçesindeki esnafı ziyaret ederek bir süre sohbet eden Vali Koçak, esnafın ilettiği bazı sıkıntıları ve isteklerini dinledikten sonra ilçeden ayrıldı.

    Daha sonra Mardin Havalimanında bir takım incelemelerde bulunan Vali Koçak, havalimanının hizmet kapasitesi ve uçuş seferleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

    Mardin şehir merkezindeki önemli tarihi yapıtlardan olan Kasimiye Medresesi ve Şeyh Çabuk Camiinde incelemelerde bulunan Vali Koçak, tarihi mekanların özellikleri hakkında görevlilerden bilgi aldıktan sonra Valilik Makamında çalışmalarına devam etti.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64