Vali Koçak Korucu Başları ile Bir Araya Geldi

Mardin il sınırları içerisinde görev yapan Korucu başları buluşan Vali Ömer Faruk Koçak Korucuların her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Mardin 18.10.2015 20:17:27 0
Vali Koçak Korucu Başları ile Bir Araya Geldi

Mardin il sınırları içerisinde görev yapan  Korucu başları buluşan Vali Ömer Faruk Koçak Korucuların her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

       Vali Koçak’ın başkanlık ettiği toplantıya 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Vali Yardımcısı Ali Güdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, Mardin Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Kandemir ve davetli olarak Korucu başları katıldı.

       Toplantıda söz alan İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran "Çok kritik bir süreçten geçiyoruz terörle mücadele yoğun bir şekilde devam ediyor Devletimizin kararlılığı bu aşamada gayet nettir bizlere ve sizlere çok önemli görevler düşüyor, Bizler sizlere son derece güveniyoruz" dedi.

Korucularımızın büyük kahramanlık hikâyeleri yazdığRDİNını belirten Vali Koçak "Korucularımızın büyük kahramanlık hikâyeleri yazdığını hepimiz biliyoruz, Koruculuk müessesesi aslında bir vatanseverliğin göstergesidir, bu yolu seçenler vatana ihanet eden çetelerle mücadelede canını hiçe sayarak vatan uğrunda bende varım diyen arkadaşlarımızdır. Bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Terörle mücadele topyekûn bir mücadele bunun en önemli göstergeleri de sizlersiniz. Yaşadığımız coğrafya zor bir coğrafyadır, uzun yıllardır bu coğrafyada ayakta durmak bizlere nasip olmuştur.  İnşallah bundan sonrada ilelebet böyle olacaktır. Sizler vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak için gerekli tüm fedakârlıkları yapıyorsunuz". Dedi.

       Korucularla her şartta beraber olacaklarını belirten Vali Koçak "Bu mücadeleler sırasında zaman zaman çeşitli adlar altında mücadelenin azaldığı zamanları görüyoruz mücadelenin yoğun olduğu zamanlarda tabiî ki insanların ilgisi sizin üzerinizdedir mücadelenin azaldığı dönemlerde ilginin azalması sizin öneminizin azaldığı anlamına gelmez. Devletin dostu olanda, devletin düşmanı olanda hafızadan silinmez, sizinle şimdiye kadar hangi şartlarda berabersek bundan sonra da aynı şartlarda beraber olmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.9° / 20.1°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21