VALİ TAŞKESEN:``İDARECİLER MAKAMLARI İLE KARŞILANIR,HİZMETLERİ İLE UĞURLANIR``

Son Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliğine atanan Vali Mustafa Taşkesen Mardin için beraber hizmet ettiği Garnizon Komutanı, Belediye Başkanları, C.Başsavcısı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum Müdürleri, Oda Başkanları, STK yöneticile

Mardin 2.03.2015 11:37:28 0
VALİ TAŞKESEN:``İDARECİLER MAKAMLARI İLE KARŞILANIR,HİZMETLERİ İLE UĞURLANIR``

Son Valiler Kararnamesi ile iMerkez Valiliği görevine atanan Vali Mustafa Taşkesen Mardin için beraber hizmet ettiği Garnizon Komutanı, Belediye Başkanları, C.Başsavcısı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum Müdürleri, Oda Başkanları, STK yöneticileri, İş Adamları, Basın Mensupları ve Mardin’li dostları ile veda programında bir araya geldi.

     İlde görev yapan Mülki İdare Amirleri adına Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna tarafından yapılan konuşmadan sonra Vali Mustafa Taşkesen ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
    Dokuz aylık görevi süresince kendini Mardin’e ve Mardin halkına adadığını belirten Vali Taşkesen konuşmasına şöyle devam etti; "Türkiye’nin en şahsına münhasır, en otantik, en özellikli şehrinde kısa da olsa çalışmaktan son derece onur ve gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu güzide topluluğu her rengiyle bir arada buluşturduğum için gurur duyuyorum, Cumhuriyet tarihinin belki hiç görülmemiş olaylarını bu sekiz ay içerisinde yaşadık. Devletin bu önemli mevkisini inşallah çalışmalarımızla, duruşumuzla ve davranışlarımızla iyi temsil etmişizdir. Bundan sonra Mardinlilerin sayısı Ankara’da bir kişi artmış durumda. Bundan sonra kısmet olursa iyi mevkilere gelirsem Mardin’de yarım kalmış projelerin takibini yapacağımı şimdiden huzurunuzda söz veriyorum.
    Halkın iştirak etmediği hiçbir teşebbüsün başarılı olamayacağını bilerek sivil toplum kuruluşlarımıza ve toplumun her kesimine diyalog halinde çalışmaya çalıştık.
    Göreve geldiğim günde yaptığım görüşmelerde ilk sırada ki iki sorunun eğitim ve turizm olduğunu gördük. Eğitim konusunda önceki dönem Valimiz Dr. Ahmet Cengiz’in projelerini devam ettirdik, ilaveler yaptık, bizden sonra inşallah devam edecektir. Turizm konusunda özellikle tanıtımlara önem verdik. Devletin millete hizmet için var olduğu bilinci ile çalıştık. Tarafsız, hukukun üstünlüğüne saygılı, hesap verebilen, vatandaşın isteklerine duyarlı bir idare yapısı oluşturmaya büyük önem verdik. Uzun süre bekleyen Kasımiye Medresesindeki El-Cezeri Bilim  Müzesinin çalışmalarını hızlandırdık.
    Kale restorasyon çalışmaları bildiğiniz gibi devam ediyor, Mardin’in önemli bir değeri olan Gazipaşa İlk Öğretim okulunu hep beraber canlandıralım. İşlerin başlaması için bir can suyu bulduk. Dara devam ediyor, bizden önceki arkadaşlarımızın da yapmış olduğu projeleri de titizlikle takip ettik onlara ilave projeler de başladı. Özellikle alt çarşının restorasyonu konusu devam ediyor, büyük bir aşama kat ettik. İkinci organizenin proje ihalesini yaptık, o da hızla ilerliyor. Kara Dutçuluk konusunda beyaz dutun pekmezi ile kara dutun pekmezi arasında çok büyük fiyat farkları var bu projenin buranın ekonomisine de çok büyük katkılar yapacağına inanıyorum.
    Benden önce görev yapan meslektaşlarıma huzurlarınızda şükranı bir borç biliyorum. Çok güzel ve önemli şeyler yapılmış. Tarihi eserlerin aydınlatma projesini yapmak da bize kısmet oldu. Kasımiye Medresesi, Ulu Cami, Latifiye Camii ve Melik Mahmut Camilerinin aydınlatma çalışmaları en geç bir ay içinde tamamlanacak. Bu vesile ile gece söz konusu tarihi yapıtların görselliği ortaya çıkacak. Hayırsever hemşerilerimin yaptığı bağışlarla gerçekleşecek olan bu eserleri sizler de göreceksiniz İnşallah.
    İstanbul’da yaptığımız Feshane günleri inşallah devam edecek, kültür ve sanat dergimizin de ikinci sayısı da inşallah nisan ayında çıkacak. Tabii bu kısa zamanda sizden büyük bir teveccüh, idaremde büyük bir destek ve katkı gördüm. Özellikle bana nasılsınız diye soranlara "siz nasılsınız, siz iyi iseniz bizler de iyiyiz biz sizin için varız sizin iyi olmadığınız yerde bizim iyi olmamız mümkün değil" demem etkili olmuş olabilir. Mardinlinin dertlerini dert bilip sevinçleri ile bayram yaptık, bu da sizin tarafınızda belki fark edildi onun için bu teveccüh oluştu. Bizim katlanmaya değil sevmeye sevilmeye ihtiyacımız var dediğimiz için ve bu amaçla çalıştığımız için bu teveccüh oluştu diye düşünüyorum. İdareciler biliyorsunuz makamı ile karşılanır hizmetleri ile uğurlanır. Çok şükür ki sizler beni çok iyi karşıladınız, çok iyi ağırladınız, çok iyi uğurluyorsunuz. Bu tabloya bu güzelliklere ne kadar şükretsem azdır. Benden yana hakkınız helal olsun sizler de hakkınızı  helal edin.
    Görev yaptığım süre içerisinde hak, hakikat ve adalet ölçüleri içerisinde olmaya azami derecede özen gösterdim. Mümkün olabildiğince Mardin’in ve Mardinlinin menfaatlerini başta kendi istikbalim olmak üzere her türlü menfaatin üstünde tuttum. Bu konuda gösterdiğim bütün hassasiyete rağmen farkında olmadığım fakat şahsımdan herhangi bir şekilde alacağı olduğuna inananların tarafıma bizzat müracaat etmelerini, bunun mümkün olmaması durumunda Valilik Özel kalem Müdürlüğüne başvurulmasını istirham ederim.
    Ayrıca bana dört Vilayette toplam sekiz yıl hizmet etme imkanı veren, büyük tecrübeler edinmeme vesile olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Çoğu Valilere sekiz yıl ve dört il nasip olmuyor, bu açıdan çok teşekkür ediyorum.” dedi.
    Söz alarak Vali Mustafa Taşkesen ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Stk temsilcilerinin ardından almalık takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19