VALİ YAMAN;`MARDİN`DE ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK`

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman 2017 yılında Mardin?de 715 kilometre bütümlü sıcak karışım ve asfalt sathi kaplama yol çalışması gerçekleştireceklerini kaydederken, ?2 yıl içinde kent merkezinde ve kırsal mahalleler

16.05.2017 07:44:38 0
VALİ YAMAN;`MARDİN`DE ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK`

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman 2017 yılında Mardin’de 715 kilometre bütümlü sıcak karışım ve asfalt sathi kaplama yol çalışması gerçekleştireceklerini kaydederken, “2 yıl içinde kent merkezinde ve kırsal mahallelerde asfaltı olmayan bölge kalmayacak” dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı asfalt sezonunu açtı. Artuklu ilçesine Bağlı Gökçe Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Asfalt sezonunun ilk serimi ise Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın eşliğinde gerçekleştirildi. Tören de kurbanlar kesilirken, sezonun iyi geçmesi için hep birlikte dualar edildi.   

 

''MARDİN İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Mardin’in hak ettiği yatırımlara kavuşması için bütün imkanları seferber ettiklerini ifade eden Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “ Belediye olarak ‘Sizin İçin Çalışıyoruz’ dedik ve bunu için ne gerekiyorsa yerine getirmeye başladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, bakanlarımız ve hükümetimiz Mardinli hemşehrilerimiz için bizlere çalışma fırsatı verdi. Biz belediyelerimizin bütün bütçesinin dağa taşa değil; sadece Mardin’e aktarılacağının sözünü vermiştik. Bu nedenle kaynaklarımızı hemşehrilerimiz için harcamak adına projelerimizi hazırladık. Bunun yatırım ayağına ise bugün başladık. 600 milyon TL olan 2017 belediye bütçemizin her kuruşu vatandaşlarımıza harcanacak. Kasım ayından beri yaptığımız faaliyetler ortadır. Şimdi ise daha kapsamlı projeli çalışmalar için harekete geçtik” dedi.  

YAL YAPIMINDA REKOR KIRILACAK

Mardin’de yollar ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Yaman, “Bugün burada asfaltlama sezonunu vatandaşlarımızla birlikte açtık. Yaz dönemi boyunca  400 kilometrelik asfalt çalışmamızı il genelinde gerçekleştireceğiz. Bunu kendi personelimizle yapacağız. Mardin’in kırsal mahallerinde ise ise 315 kilometre sıcak asfalt sathi kaplama yöntemiyle yollar güzelleştirilecek. 1000 kilometre de stabilize yol çalışması da bu dönemde olacak. Belediyemiz 3 adet kompresör tesisi ile kentin en iyi yerlere gelmesi adına hizmet vermeyi sürdürüyor. Bugün kırsal mahallelerimizi kapsayan 4 bin 600 kilometre yol ağı bulunmaktadır. 2 yıl içinde bütün kırsal yollarımız asfalt hale gelecek. Yol faaliyetleri için 120 aracımız ve 170 personelimiz  9 yerde çalışma yapıyor. Mardin çalışmalarımızla hak ettiği noktalara gelecek” diyerek sözlerini noktaladı.

MARDİN'DE ASFALT SEZONU DULARLA AÇILDI

Konuşmaların ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Çiçek sezonun  güzel geçmesi için açılış duasını okudu. Daha sonra açılış kurdelesi Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, protokol üyeleri ve Gökçe Mahallesi Sakinleriyle hep birlikte kesildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,64% -0,45
  • EURO

    34,97% -0,74
  • GRAM ALTIN

    2422,86% -0,90
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00