VALİ YAMAN VE EŞİ ``LEYLİ GECESİ``NE KATILDI

Mardin eğlence kültüründe önemli bir yere sahip olan ?Leyli Gecesi? eğlenceleri, ritüelleri, icrası ve toplu çalma-söyleme geleneklerinin tanıtıldığı çok kültürlü geleneğe sahip yörelerde geleneğin aktarımı, bireyleri bir arada tutan kültürel kodları taş

21.10.2018 18:00:00 0
VALİ YAMAN VE EŞİ ``LEYLİ GECESİ``NE KATILDI

Mardin eğlence kültüründe önemli bir yere sahip olan “Leyli Gecesi” eğlenceleri, ritüelleri, icrası ve toplu çalma-söyleme geleneklerinin tanıtıldığı  çok kültürlü geleneğe sahip yörelerde geleneğin aktarımı, bireyleri bir arada tutan kültürel kodları taşıyan Leyli Geceleri Mardin Müzesinde yeniden yaşatılmaya devam ediliyor.

 

Mardin  Müzesi  tarafından cumartesi akşamları düzenlenen Leyli Müzik Oturumları’nın bu haftaki konukları arasında kent sakinleri ve ziyaretçilerinin yanı sıra, Mardin valisi Mustafa YAMAN ve Eşi Gülseren Yaman'ın beraberindeki heyet de vardı. 

 

Müze Müdürlüğü  tarafından yürütülen somut olmayan kültürel miras öğelerimizin korunması, tanıtılması ve yaşatılması kapsamında Cumartesi geceleri gerçekleşenLeyli Müziık oturumunda  , Reyhani Müzik Ekibi tarafından seslendirilen geleneksel Mardin ezgileriyle keyifli saatler yaşayan konuklar , masal anlatıcısı Deniz Soruklu Evren’in anlattığı Mardin ovasının keyifli masallarından ''İsim Değiştiririm'' ve Cizre yöresinin en sevilen masalları arasında olan “Mir'in Diş'i'' masalları ile nostaljik bir gece yaşadılar.

 

Mardin vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Leyli Gecelerine ilgi yoğun oluyor.Mardin yöresinin kültür hayatını ve eğlence hayatını günümüze taşıyan Leyli Geceleri, bu kültürel zenginlikleri, yöreye ait eğlence biçimlerine yansıtıyor

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00