Vali Yaman,Doğuş Bayramı programına katıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Doğuş Bayramı dolayısıyla Kırklar Kilisesinde düzenlenen programa katıldı.

Mardin 28.12.2018 10:42:54 0
Vali Yaman,Doğuş Bayramı programına katıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, Doğuş Bayramı dolayısıyla Kırklar Kilisesinde düzenlenen  programa katıldı.

 

Hristiyan inanışına göre Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, Kırklar Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.  Türkçe ve Süryanice okunan ilahilerin ardından başta Kudüs olmak üzere bütün dünyanın huzura kavuşması için dua edildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi mardinmasa ekipleri de kilisede Süryani cemaatinin bayramını kutlayarak ikramlarda bulundu.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, ayinin ardından kilisenin kabul salonunda Metropolit Saliba Özmen'i ve Süryani cemaatini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Burada bir konuşma yapan Yaman, her zaman birlikte olduklarını ancak böyle özel günlerin daha anlam kazandığını belirtti.

Bayramların birlik ve beraberliği sağladığına dikkat çeken Yaman, “Sevincimizi ve mutluluğumuzu artırır. Mardin’de güzel bir beraberlik var. Süryani toplumumuzun kıymetli mensuplarına, bölgedeki bu huzur ortamının giderek artmasından dolayı sağladıkları katkı sebebiyle teşekkür ediyorum” dedi.

Yaman, şöyle devam etti: “Başta Mardin Olmak üzere 2 yıldır bölgemizde bize huzur hakim oldu. Bütün dullarımız, niyazımız hep beraber buradaki birlik berberliğin ve huzurun artması yönündeydi. Allah dualarımızı kabul etti. İnanıyoruz ki sınırlarımızın da ötesinde olan zulümlerde en kısa zamanda bitecek. Bu bölge bundan sonra inşallah huzurun ve barışın tekrar merkezi haline gelecek”

 


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35