VALİ YERLİKAYA`DAN DEAŞ OPERASYONUNA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya,dün Gaziantep?te hücre evine yönelik operasyonda ölü ele geçirilen terörist ve Operasyona yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem 17.10.2016 16:28:14 0
VALİ YERLİKAYA`DAN DEAŞ OPERASYONUNA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya,dün  Gaziantep’te hücre evine yönelik operasyonda ölü ele geçirilen terörist ve Operasyona yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

 

Vali Yerlikaya Gazizntep iline bağlı Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde DEAŞ terör örgütü hücre evlerine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili olarak  Gaziantep Valiliğinde  bir basın toplantısı düzenledi.

Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada;

İlimizde faaliyet gösteren Alevi Kültür Derneği ve bazı hedeflere yönelik canlı bomba saldırısı yapılacağı istihbaratı üzerine yürütülen çalışmalar kapsamında;
19 şüpheli İl Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınmıştır. 
Bu çalışmalarda; bir depo tespit edilmiş, depo içerisinde 1 kg’lık poşetlenmiş 15 adet  TNT, 1 adet 9,5 kg ağırlığında anti tank mayını, çok sayıda bomba tesirini artırmaya yönelik vida, 2 adet boş canlı bomba yeleği, kablolar ve kullanıma hazır pek çok patlayıcı malzemesi ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzeme, gözaltına alınan 19 şüpheli ve istihbarat bilgilerinin birlikte değerlendirilmesiyle,  DEAŞ terör örgütüne yönelik Emniyet Müdürlüğümüz ve İstihbarat Teşkilatımız tarafından  operasyon düzenlenmiştir.

Operasyon esnasında; hücre evi olarak belirlenen dairede biri canlı, diğeri de ölü olmak üzere 2 kişi ele geçirilmiştir. Bu menfur olayda yakalanacağını anlayan teröristin üzerindeki ve evde bulunan bombayı infilak ettirmesiyle Özel Harekât  ve Bomba İmha ekibimizden 3 Polisimiz Şehit, 5 Polisimiz ve 4 Suriye uyruklu vatandaş da yaralanmıştır.
Bu olaydan sonra; Şehitkamil ilçemizde operasyon düzenlenmiş; yapılan operasyonda bomba yapımını gerçekleştiren, Güneykent Mahallesindeki hücre evine  lojistik destek sağlayan ve diğer ihtiyaçlarını temin eden, DEAŞ terör örgütünün bu şehirdeki beyni olarak değerlendirilen Mehmet Kadir Cebael isimli terörist, bulunduğu evi patlatmış, çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir.” dedi.

Vali Yerlikaya sözlerine şöyle devam etti. “Büyük sınavdan geçiyoruz, terörle mücadele ediyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti, asil milletiyle bir ve beraber, başta kahraman askerimiz, kahraman polisimiz, istihbarat teşkilatımız ve korucularımızla beraber, şehrimizde 2 milyon hemşehrimizi, 350 bin muhacirimizi, gece gündüz demeden emniyeti, huzuru, esenliği ve güvenliği için can siperane çalışıyoruz. 

Bu büyük şehirde çok üzüntülüyüz. Yarın inşallah 11:00-11:30 sıralarında şehit olan kardeşlerimizi memleketlerine uğurlayacağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Şehrimize geçmiş olsun diyorum. Cenab-ı Allah bizi terör ile imtihan etmesin bu son olsun inşallah diye dua ediyorum.” dedi.
 
ARTUKLU HABER AJANSI-GAZİANTEP
 

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00