VALİ CENGİZ`DEN ÇOCUK FELCİ AŞISI

Beş yaş altındaki tüm çocukların çocuk felci aşısı için İKİ DAMLA AŞI İLERDE OLMASIN GÖZYAŞI” sloganı ile gerçekleştirilen 2.Tur Çocuk Felci Aşı Kampanyasına bu kez Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu`nda başlandı.Başlatılan Çocuk Felci Aşısı Kampanyasında

Polisiye Haberler 25.12.2013 07:31:41 0
VALİ CENGİZ`DEN ÇOCUK FELCİ AŞISI

Beş yaş altındaki tüm çocukların çocuk felci aşısı için “İKİ DAMLA AŞI İLERDE OLMASIN GÖZYAŞI” sloganı ile gerçekleştirilen 2.Tur Çocuk Felci Aşı Kampanyasına bu kez Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu`nda başlandı.Başlatılan Çocuk Felci Aşısı Kampanyasında ilk Çocuk Felci Aşısı Vali Cengiz tarafından yapıldı.

Çocuk Felci Aşı Kampanyası törenine Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nureddin Özdener, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ile Aile Hekimleri ve vatandaşlar katıldı.

Koruyucu Hekimlik uygulamalarını ve aşılamayı önemsediğini belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz "Aşılı çocuklar sağlıklı çocuklardır" dedi.

Hedeflerinin Mardin`de aşısız çocuk kalmaması olduğunu söyleyen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nureddin Özdener "Sağlık ekiplerimiz Mardin genelinde ev ev, kapı kapı dolaşarak aşısız çocuk kalmaması için çalışıyor. Ailelerin de sağlık ekiplerine gerekli kolaylığı gösterdiklerini görüyoruz. Kızıltepe`de güzel şeyler oluyor, çocuklar aşılanıyor" şeklinde konuştu ve aşı kampanyası sırasında evde olmayan ailelerin en yakın Aile Hekimine başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Aşı kampanyasından sonra Kızıltepe İlçesinde faaliyet gösteren Çevre Gönüllüleri Derneği`nde Başkan Memduh Çakar ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği`nde de Başkan İbrahim Aydın ile görüşerek dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kızıltepe`de çarşı esnafı ve vatandaşlarla görüşen Vali Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe 1. Sanayi Sitesi`ne giderek sanayi sitesi esnafı ile görüştükten sonra ilçeden ayrıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04