VALİ CENGİZ`DEN MUHTARLARA ``ÇOCUK GELİN ``UYARISI

Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz,Nusaybin Mahalle Nutarları ile düzenlediği Toplantıda:``Kızlarımızın eğitimine dikkat edeceğiz, çocuk gelinlere izin vermeyeceğiz. Hiç bir anne ve baba küçük yaştaki çocukların evlenmesine izin vermez. Çocukluklarını yaşamala

Mardin 5.05.2014 13:39:59 0
VALİ CENGİZ`DEN MUHTARLARA ``ÇOCUK GELİN ``UYARISI

Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz,Nusaybin Mahalle Nutarları ile düzenlediği Toplantıda:``Kızlarımızın eğitimine dikkat edeceğiz, çocuk gelinlere izin vermeyeceğiz. Hiç bir anne ve baba küçük yaştaki çocukların evlenmesine izin vermez. Çocukluklarını yaşamalarına imkan vereceğiz. Mutlaka çocuklarımızın liseyi bitirmesine imkan vereceğiz.``dedi.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz incelemelerde bulunmak üzere Nusaybin ilçesine gitti. İlçe ziyaretinde Vali Dr. Ahmet Cengiz’e Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, İl Jandarma Komutanı Vural Erol ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin eşlik etti.

Hükümet Konağı toplantı salonunda Nusaybin mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Dr. Ahmet Cengiz, Büyükşehir Belediyesi Yasasıyla birlikte köylerin mahalle statüsüne geçtiğini söyledi.

Yeni seçilen muhtarlara hayırlı olsun temennisinde bulunan Vali Dr. Ahmet Cengiz, görev yaparken yasal ve vicdani sorumlulukları bulunduğunu kaydetti.

Muhtarların bulundukları yerlerde devletin temsilcisi konumunda olduğunu ifade eden Vali Dr. Ahmet Cengiz: "Kamu mallarına ve hizmetine sahip çıkacağız. Makamlar beddua makamı değil dua makamı olmalı. Kızlarımızın eğitimine dikkat edeceğiz, çocuk gelinlere izin vermeyeceğiz. Hiç bir anne ve baba küçük yaştaki çocukların evlenmesine izin vermez. Çocukluklarını yaşamalarına imkan vereceğiz. Mutlaka çocuklarımızın liseyi bitirmesine imkan vereceğiz. Kan davalarına izin vermeyeceğiz. Eski adetleri terk edeceğiz. Hatayı hatayla değil güzellikle, iyilikle kapatmak gerekir. Kamu hizmetinde 3 kırmızı çizgimiz var, Bunlar: Ahlaksızlık, yolsuzluk ve vatandaşa kötü muameledir" dedi.

Toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Dr. Ahmet Cengiz, toplantıdan sonra beraberindekilerle Hınıs Caddesi üzerinde yapılacak bin kişilik Hz. Yusuf Camii`nin temelini attı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma programında konuşan Vali Cengiz: "Müslüman toplumunda doğumdan ölüme camiye ihtiyaç var. Toplumumuzda Caminin yeri çok önemli, cami olmadan olmaz. Mahalleli böyle bir girişimde bulunmuş; hepsini kutluyorum" dedi.

Vali Dr. Ahmet Cengiz, 2000 yılından bu yana Mardin Müze Müdürlüğü tarafından yürütülen kazı çalışmaları neticesinde açığa çıkarılan Zeynel Abidin Camisi ile Mor Yakup Kilisesini kapsayan “Kültür İnanç Parkı” projesi ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret eden Vali Dr. Ahmet Cengiz, Okul bahçesinde yapılan oyun alanları ile kütüphanenin açılışını yaparak öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldikten sonra ilçeden ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07