Vali Çomaktekin`e Taylandlı Ziyaretçiler

Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Dr. James Chen ve eşi Maria Peng Amasya Valisi İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN'i makamında ziyaret etti.

Gündem 26.08.2013 23:27:44 0
Vali Çomaktekin`e Taylandlı Ziyaretçiler

Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Dr. James Chen ve eşi Maria Peng Amasya Valisi  İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN’i  makamında ziyaret etti.

Misafirlerine hoş geldiniz diyerek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali ÇOMAKTEKİN, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Misafirlerimiz Tayvan ile Türkiye arasında sevgi ve gönül köprüsü oluşturmak üzere gelmişler. Amasya güzel ve özel bir şehir. Tarihi bir misyonu olan bir şehir. Amasya bir açık hava müzesi. Türkler ve Tayvanlılar arasında bu kültür ve dostluk bağının kurulmuş olması bizim için çok anlamlıdır.  Bu ziyaret bir kıvılcım olacak ve iki ülke arasında daha güzel gelişmelere vesile olacaktır.”

Vali ÇOMAKTEKİN’İN ardından bir konuşma yapan James Chen ise Amasya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasının devamında Chen, karşılıklı ziyaretler ile eğitim ve turizm anlamında bu ziyaretlerin artmasını amaçladıklarını söyleyerek, Amasya’nın tarihi yapısına vurgu yaptı. Ayrıca Amasya’da çok kaliteli elma ve kiraz yetiştiğini de belirten Chen, ülkelerinde yetişmediği için bu meyveleri ABD, Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülkelerden ithal etmek zorunda kaldıklarını ve ilişkilerin güçlenmesi ile Türkiye’den ithalatın artacağını ifade etti. Son yıllarda Türkiye’deki turist sayısındaki artışa dikkat çeken Chen, geçtiğimiz sene Safranbolu’ya en fazla turist gönderen ülkenin Tayvan olduğunu söyleyerek, Safranbolu gibi Amasya’ya da en çok turist gönderen ülke olmak istediklerini ifade etti.

Konuşmaların devamında Vali ÇOMAKTEKİN, ilimizi ziyaretleri anısına Chen’e Amasya ilini resmeden bir çini hediye etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA



19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30