``VALİ COŞ,HEMEN GÖREVDEN ALINMALIDIR``

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, vatandaşı birbirine düşüren, vatandaşa hakaret eden ve vatandaşa karşı tarafsızlığını yitirmiş olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş`un derhal görevinden alınması gerektiğini söyledi.

Siyaset 11.11.2013 20:19:10 0
``VALİ COŞ,HEMEN GÖREVDEN ALINMALIDIR``

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, vatandaşı birbirine düşüren, vatandaşa hakaret eden ve vatandaşa karşı tarafsızlığını yitirmiş olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş`un derhal görevinden alınması gerektiğini söyledi.

Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, Atatürk`ün 75. ölüm yılında halkın yoğun katılımıyla anıldığını belirterek, "Demokratik Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e halkın gösterdiği sevgi, ilgi ve bağlılığın verdiği mesaj, iktidar tarafından iyi okunmalıdır" dedi. 

AK Parti`nin, "hiçbir iktidarla mukayese kabul etmez bir biçimde zenginlik, imkan, statü, kariyer, çıkar, ihale, unvan ve ödül dağıtan bir mekanizma haline geldiğini" öne süren Yeniçeri, "AKP’nin 11 yıllık iktidarı boyunca, yanlışlıkla ya da olanı biteni kamufle etmek için verilenler hariç, partili olmayan herhangi bir şahıs ya da kurumun ihale, statü, kariyer unvan ve ödüle sahip olmaları söz konusu olmamıştır" diye konuştu. 

İktidarın, yurttaşların özel yaşamlarının her alanını denetim altına almanın hesaplarını yaptığını ifade eden Yeniçeri, toplumsal ahlaka, milli güvenliğe ve genel sağlığa aykırı davranışların müeyyidelerinin ilgili yasalarda bulunduğunu söyledi. Yeniçeri, "Buna rağmen kız-erkek tartışması açmak ve toplumu bu tür tartışmaların içine çekmek iktidarın totaliter yanının kanıtıdır" dedi. 

Son zamanlarda bazı valilerin siyasetçi gibi hatta iktidarın il başkanı gibi hareket ettiklerinin gözlendiğini dile getiren Yeniçeri, şunları kaydetti: 

"Valilik makamının siyasi bir makam değil idari bir makam olduğu ve valilerin de devleti temsilen görev yaptıklarını bazı valiler unutmuş gibi görünüyor. Siyasetçiden çok siyasetçi gibi davranmak herhangi bir valiye yakışmamaktadır. Siyasileşmiş valiler, yozlaşmış iktidarın kanıtlarıdır. 

Türk milleti, hakaret eden, tehdit eden, mafya liderleri gibi racon kesen valilere layık değildir. Valiler halkı tehdit etmez, tahrik etmez, tahkir etmezler. Valiler halkla devletin ya da idarenin arasını açmazlar. Aksine valiler halka hizmet ederler. Valilik sorumluluk makamıdır. 

Adana Valisi`nin bir vatandaşa karşı söylediği sözler, bu valiye yakışmamıştır. Başka vilayetlerde bazı valilerin iktidar partisi yandaşı türünden tutum ve tavırları da halkı birbirine düşürücü niteliktedir. 

AKP, valileri ikinci il başkanı gibi kullanmaktan vazgeçmelidir. Vatandaşı birbirine düşüren, vatandaşa hakaret eden ve vatandaşa karşı tarafsızlığını yitirmiş olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş derhal görevinden alınmalıdır." Dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07