VALİ KARALOĞLU DİYARBAKIR'I YENİDEN CANLANDIRACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR

Diyarbakır’ın büyümesi ve yeni yerleşim alanlarının oluşmasıyla birlikte şehrin içerisinde kalan Eski Hal, Buğday Pazarı, Eski Aş Evi ve eski Hastane binasına yönelik Vali Karaloğlu, alanda incelemeler yaptı.

Güneydoğu Bölge Haberleri 21.11.2020 12:35:00 0
VALİ KARALOĞLU DİYARBAKIR

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın eski yerleşim yerleri ve ticaret alanlarını yeniden canlandırarak cazibe merkezi haline dönüştürmek amacıyla Eski Hal, Buğday Pazarı, Eski Aş Evi ve Sağlık Müdürlüğüne tahsisli eski Hastane binasında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır’ın büyümesi ve yeni yerleşim alanlarının oluşmasıyla birlikte şehrin içerisinde kalan Eski Hal, Buğday Pazarı, Eski Aş Evi ve eski Hastane binasına yönelik Vali Karaloğlu, alanda incelemeler yaptı.

Tek tek yapıları inceleyen ve esnaflarla yapılabilecekler konusunda görüş alış verişinde bulunan Karaloğlu, özellikle eski halin dönüşümü üzerinde durdu.

Hal esnafıyla bir araya gelerek dönüşümle ilgili planlanan projeleri paylaşan Karaloğlu, 5 dönümü Büyükşehir Belediyesine, 7 dönümü esnafa ait olmak üzere toplam 12 dönümlük bir alan da yer alan Eski Hal’in yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 3 aydır bu konu üzerinde çalışıldığını ifade eden Karaloğlu, dönüşüme yönelik yapılabilecek iki yöntemin bulunduğunu söyledi.

Yöntemi Esnaf Seçecek

Esnafın belirleyeceği yöntemle projeye yön verileceğini sözlerine ekleyen Karaloğlu, hali hazırda kullanılan binaların restorasyona uygun olmadığını bu nedenle yeniden yapım yoluna gidileceğinin altını çizerek aynı zamanda yapılacak çalışmanın parça parça değil bütün halde gerçekleştirileceğini vurguladı.

Esnafın Geliri Artacak

Proje tamamlandığında alanın bir cazibe merkezine dönüşeceğini belirten Karaloğlu, ayrıca buğday pazarı ile zirai ilaç toptancılarının bir arada olacağı bir proje üzerinde de çalışılacağını söyledi.

Proje gerçekleştiğinde esnafın gelirinin artacağına da değinen Karaloğlu, alan için esnaflara “Kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir mekâna dönüşecek” dedi.

Diğer inceleme alanlarında da esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden ve istişarelerde bulunan Karaloğlu, devam eden çalışmaları ve planlanan projeleri anlattı.

Karaloğlu, eski aş evi binasının, engelli bireylerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için 'Engelli Mola Evi'ne dönüştürüleceğini, eski Sağlık Müdürlüğü binasının ise bilgi evi olarak planlandığını belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00